Dünya
  • 31.3.2012 16:01

640 milyon doları iki kişi paylaştı!..

Maryland ve Illinois'de ayrı ayrı iki şanslının büyük ikramiyeyi kazandığı belirtildi.Sayım halen devam ediyor.
Amerikalılar, dünya tarihinin en yüksek ikramiyesini kazanabilmek için loto bayilerine akın ederken, ülke genelinde tam bir loto çılgınlığı yaşandı.

ABD'de dünya tarihinin en yüksek ikramiyeli lotosu bugün çekildi.      

Mega Millions adı verilen lotoda büyük ikramiye, haftalardır kazanan çıkmaması nedeniyle 640 milyon dolara ulaştı. 

Bu nedenle son iki gündür ülke genelinde “loto çılgınlığı” yaşandı. Loto bayilerinin önünde uzun kuyruklar oluştu. Amerikalılar, loto biletlerine tahmini olarak toplamda 1,5 milyar dolar harcadı.   

Kazanan şanslı sayılar, “2,3,23,38 ve 46” olurken, “Mega Ball”da “23” numaraya çıktı.

Haftalar sonrasında, kazanma olasılığı bir kişiye yıldırım düşmesinden bile daha düşük oranla, 176 milyonda bir olan lotoyu, en az iki kişinin kazandığı açıklandı. Henüz kimliği bilinmeyen bu kişinin lotoyu Maryland eyaletinde oynadığı belirtildi. Başka kazanan olup olmadığı ise ilerleyen saatlerde belli olacak.
Bugünkü çekiliş öncesinde başkent Washington'daki bir bayide loto oynayan Amerikalıların heyecanlı olduğu gözlendi.

Amerikalılar, genelde daha düşük rakamlara oynamalarına rağmen, şanslarını artırmak için bu kez biraz daha yüksek rakama oynamayı seçtiklerini anlattı.

Amerikalılar, rakamları seçerken ise, bazılarını rastgele işaretlerken, bazılarında da doğum günleri, telefon numaraları, şanslı sayıları gibi rakamları kullandıklarını dile getirdi.

“Büyük ikramiyeyi kazanırsanız ne yapacaksınız?” sorusuna da Amerikalılar, “tatile gideceğim”, “okul taksitlerimi ödeyeceğim”, “hayallerimi gerçekleştireceğim” gibi yanıtlar verdi.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:11

İLGİLİ HABERLER