Gündem
  • 18.2.2020 09:52

67 ilde FETÖ'ye büyük operasyon!.. 467 kişi yakalandı

2009'daki komiser yardımcılığına geçiş sınavına yönelik FETÖ soruşturmasında 467 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi, 67 ilde operasyon başlatıldı

Öte yandan sabah başlayan diğer operasyonlarda da İzmir ve Ankara merkezli onlarca kentte bir çok kişi hakkında gözaltı kararı verildi. FETÖ'nün TSK içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik 157, Adalet Bakanlığı'ndaki FETÖ mahrem yapılanmasına yönelik ise 71 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Son operasyon haberi Adana ve Balıkesir'den geldi. Adana merkezli 11 ilde 2009 yılındaki komiserlik sınavına giren ve çoğu KHK ile ihraç edilen 27 polis, Balıkesir merkezli 5 ilde de 6 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
 

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik farklı alanlarda yürütülen soruşturmaların en önemlilerinden olan sınav hırsızlıklarına ilişkin bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre terör örgütünün emniyet yapılanması kapsamında Komiser yardımcılığına geçiş sınavında gerçekleştirdiği hırsızlıklara ilişkin Türkiye genelinde yürütülen soruşturmada Başsavcılık son dakika kararı ile düğmeye bastı ve operasyonu başlattı

SON DAKİKA
VE DÜĞMEYE BASILDI

2009 yılındaki komiser yardımcılığına geçiş sınavına yönelik FETÖ soruşturmasında çok sayıda şüpheli için çok sayıda ilde gözaltı kararı verilerek operasyon başlatıldı.

TAM 467 ŞÜPHELİ VAR!

Son dakika talimatı verilen operasyonlarda haklarında gözaltı kararı verilen FETÖ şüphelilerinin tam 467 kişi olduğu belirtildi.

67 İLDE BASKIN VAR

Söz konusu şüphelilerin hakkında gözaltı kararı ile başlatılan operasyonun tam 67 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştiridildiği belirtildi.

OPERASYONDA SON DURUM

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordine ettiği operasyon resmen başlatılırken Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, söz konusu FETÖ soruşturması kapsamında düzenlenen baskında, hakkında gözaltı kararı verilen 13 zanlıdan 8'i gözaltına alındı.

Diğer şehirlerdeki operasyonlarda da gözaltı işlemleri sürüyor.

2011 YILI İÇİN DE SORUŞTURMA VARDI VE ÇOK SAYIDA GÖZALTI UYGULANDI

FETÖ'nün 2011 yılındaki Komiser Yardımcılığına Geçiş Sınavında da sorularını sızdırması söz konusuydu ve bu soruşturmada 70 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Fetullahçı hainler KPSS'den komiserlik sınavına kadar çok sayıda sınavda hırsızlık yaparak örgüt üyelerini devlet kademelerine yerleştirmişti.

 
Güncellenme Tarihi : 18.2.2020 10:04

İLGİLİ HABERLER