Gündem
  • 29.6.2022 10:31

6'lı masa seçim olmadan bakanlıkları bölüştü şimdi de bürokratları üleşiyor

"Millet İttifakı iktidar listeleri hazırlamaya başladı" iddiası! "Devletteki isimlerle görüşülüyor"

Gazeteci Barış Pehlivan Millet İttifakı'nın iktidar listesi hazırladığını söyleyerek devlette görev alan bazı üst düzey isimlerle de görüşüldüğünü öne sürdü.

Gazeteci Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun hazırlayıp sunduğu B Yüzü programında Millet İttifakı'nın iktidar listesinin hazırlanmaya başlandığı iddia edildi.

 Barış Pehlivan Millet İttifakı'nın iktidar listesini önceden belirlemeye başlandığı iddiasına ilişkin olarak 6'lı masanın önemli isimleriyle görüştüğünü açıkladı. Pehlivan, "Baştan Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere o 6'lı masa içindeki bazı bileşenler bazı alternatif listeler hazırlamaya başlamış. Nedir o? Merkez Bankası'na acaba kim oturtulabilir? TRT'nin olası yeni müdürleri kimler olabilir? TÜİK'in başına kimleri getirebiliriz? gibi her partinin genel başkan yardımcıları nezdinde bazı listelerin hazırlandığını, bazı CV'ler toplantıldığını duydum" dedi.

Pehlivan, şu an devlet kadrosunda görevde olan bazı isimlerle de görüşüldüğünü ileri sürerek "Kriter olarak suça bulaşmamış, Erdoğan'ın hukuksuz istemlerine imza atmamış bir şekilde temiz kalmış, iktidarın değil de devletin adamı olmuş memurlar, bürokratlar bulunmaya çalışılıyor" diye kaydetti:

 "BAZI İSİMLERLE GÖRÜŞME YAPILIYOR"

Pehlivan şöyle devam etti:

 "Millet İttifakı bazı komisyonlar kurdu. O komisyonların işlerliği konusunda devlette görev yapan bazı bürokratlardan da destek alıyorlar. Kılıçdaroğlu'nun deyimiyle onurlu bürokratlarsa 'biz onlardan faydalanabilmeliyiz' diye düşünülüyor. Bazı isimlerle bizzat görüşme yapılıyor."

Güncellenme Tarihi : 29.6.2022 10:36

İLGİLİ HABERLER