Medya
  • 31.8.2013 21:24

7 yeni film vizyonda

Bu hafta Cassandra Clare'in romanından uyarlanan 'Ölümcül Oyuncaklar: Kemikler Şehri' ve başrollerinde Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston ve Lili Taylor'ın yer aldığı 'Korku Seansı' da dahil 7 yeni film gösterime giriyor.


'ÖLÜMCÜL OYUNCAKLAR: KEMİKLER ŞEHRİ'
Cassandra Clare'in romanından uyarlanan "Ölümcül Oyuncaklar: Kemikler Şehri" filmi sinemaseverlerle buluşacak.

Yönetmenliğini Hollandalı Harald Zwart'ın üstlendiği filmin oyuncuları arasında Lily Collins, Jamie Campbell Bower ve Jonathan Rhys Meyers gibi isimler yer alıyor.

Senaryosunu Cassandra Clare, I. Marlene King ve Jessica Postigo'nun kaleme aldığı aksiyon ve macera türündeki filmde, "Clary" isimli karakterin bir gece kulübünde işlenen cinayete tanık olmasının ardından yaşanan olaylar konu ediliyor.

'ONE DIRECTION: THIS IS US'
Belgesel, müzikal ve biyografi türündeki "One Direction: This Is Us" filmini Morgan Spurlock yönetti.

3D formatında, yarı belgesel, yarı konser olarak hazırlanan filmde, Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles ve Louis Tomlinson'ın oluşturduğu "One Direction" grubu üyelerinin hikayeleri anlatılıyor.

Filmde, grup üyelerinin İngiltere'de düzenlenen "X-Factor" yarışmasına katılmalarının ardından Simon Cowell tarafından nasıl bir araya getirildikleri, aileleriyle olan ilişkileri, hayalleri ve süratle ulaştıkları şöhretin nasıl bir his olduğu gözler önüne seriliyor.

Dünya çapında bir müzik fenomenine dönüşen grubun bu yolda yaşadıklarına esaslı ve çok yönlü bir bakış açısı sunan filmde, grubun Londra'da O2 Arena'da verdiği konserin görüntüleri de yer alıyor.

'YEM'
Yönetmenliğini Russell Mulcahy ve Kimble Rendall'ın yaptığı aksiyon, gerilim ve korku türündeki "Yem" filminin oyuncuları arasında Xavier Samuel, Julian McMahon, Phoebe Tonkin, Sharni Vinson, Alice Parkinson gibi isimler yer alıyor.

Senaryosunda filmin yönetmenleri Russell Mulcahy ve Kimble Rendall yanı sıra John Kim'in de imzası bulunan 3 boyutlu filmde, bir grup insanın tsunami sonrasında sular altında kalan bir markette mahsur kalmaları ve okyanus sularıyla gelen davetsiz misafirlerle olan mücadeleleri izlenebilecek.

'KORKU SEANSI'
Başrollerinde "Academi Ödülü" adayı Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston ve Lili Taylor'ın yer aldığı "Korku Seansı" filminin yönetmenliğini James Wan üstlendi.

Gerçek bir hikayeden uyarlanan film, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren'ın karşılaştığı ürkütücü bir vakayı ele alıyor.

'DAİRE 1303'
Korku türündeki "Daire 1303" filminde, annesinin baskılarından bıkıp Detroit'in yüksek katlı binalarından birinde 1303 No'lu daireye taşınan Janet Slate'in hiç ummadığı biçimde evin geçmişiyle yüzleşmesi konu ediliyor.

Yönetmen koltuğunda Michele Taverna'nın oturduğu filmin başrollerini Mischa Barton, Rebecca De Mornay ve Julianne Michelle paylaşıyor.

Senaryosu Jim Steele ve Michele Taverna tarafından kaleme alınan yapım, korku filmi severleri sinema salonlarına çekmeyi amaçlıyor.

'KAPALI DEVRE'
Gerilim türünde izleyiciyle buluşacak "Kapalı Devre" filminin yönetmenliğini John Crowley üstlendi.

Eric Bana, Rebecca Hall, Jim Broadbent, Ciaran Hinds, Barbora Bobulova gibi isimlerin rol aldığı filmin senaryosu ise Steven Knight tarafından kaleme alındı.

ABD-İngiltere ortak yapımı filmin konusu özetle şöyle:

"Bir sabah Londra'da meydana gelen patlama sonrasında sadece bir terörist sağ kalmayı başarır. Terörist Farroukh Erdogan patlamanın hemen ardından yakalanır ve hapse atılır. Kendisine en ağır cezanın verilebilmesi için araştırmalar ve hazırlıklar başlamıştır. Teröristi yargılamak için, hükümetin elinde gizli bir kanıt vardır. Ancak bundan ne Farroukh Erdogan ne de avukatları haberdardır."

'CİNAYET TEZİ'
"Cinayet Tezi" filminde, bir hukuk fakültesinde profesörlük yapan eski bir ceza avukatı olan Roberto Bermudez'in fakültenin önünde işlenen cinayetin ardından yaşadıkları konu ediliyor.

Gerilim türündeki filmin yönetmenliğini Hernan Goldfrid'in yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Alberto Ammann, Ricardo Darín, Calu Rivero, Arturo Puig, Fabian Arenillas da yer alıyor.

Arjantin-İspanya ortak yapımı filmin senaryosunu Patricio Vega kaleme aldı.

GÖSTERİMDEKİ FİLMLER

'GEÇMİŞİN SIRLARI'
Neil Gordon'un aynı adlı romanından uyarlanan "Geçmişin Sırları" filmi, 30 yıl boyunca kimliğini gizlemeyi başaran eski bir teröristin, bir gazetecinin gerçek kimliğini ortaya çıkarması üzerine yaşadıklarına odaklanıyor.

Gerilim türündeki filmin yönetmen koltuğunda usta aktör ve yönetmen Robert Redford bulunuyor.

ABD yapımı filmde, Robert Redford, Susan Sarandon ve Brendan Gleeson gibi isimler izleyici karşısına çıkıyor.

'BU AŞK FAZLA SÜRMEZ'
"Bu Aşk Fazla Sürmez" filmini, "Brüno" ve "Borat" filmleriyle tanınan Dan Mazer yazıp yönetti.

Rose Byrne, Simon Baker, Jason Flemyng, Minnie Driver, Stephen Merchant gibi isimlerin rol aldığı komedi türündeki filmin konusu özetle şöyle:

"Nat ve Josh, bir partide tanıştıklarından bu yana zıt kişiliklere sahip olmalarına rağmen, son derece mutlu bir beraberlik yaşayan bir çifttir. Oldukça başarılı bir kariyere sahip olan Nat, bu başarısını daimi kılmak için azimle çalışmakta, bir yazar olan Josh ise başarıya ulaşabilmek için sürekli mücadele etmektedir. Karakter farklılıklarına rağmen ilişkilerini yürüten çift, sonunda evlenme kararı alır. Ancak bu karar başta aileleri olmak üzere, arkadaşlarını ve yakın çevrelerini olumsuz düşüncelere sevk eder. Hayatlarındaki herkes Nat ve Josh'un bu evliliği bir yıldan fazla sürdüremeyeği konusunda emindir. Nat ve Josh, eski sevgililerinin cazibesine ya da çekici müşterilerinin karizmasına karşı savaşıp evliliklerinin birinci yıl dönümüne ulaşmak zorundadır."

'ŞEYTAN TOHUMU'
Danimarkalı yönetmen Ole Bornedal imzası taşıyan ve başrollerinde Jeffrey Dean Morgan ve Kyra Segwick'in yer aldığı "Şeytan Tohumu" filmi, izleyiciyle buluşacak.

Korku ve gerilim türündeki filmde, genç bir kızın aldığı antika kutudan çıkan eski çağlara ait bir ruhun kölesi olması ve ailesinin kendisini bu ruhun elinden kurtulması için verdiği mücadele anlatılıyor.

'BÜYÜKLER 2'
İlki 2010'da çekilen "Büyükler 2" filmi, Adam Sandler ve arkadaşlarını tekrar bir araya getirdi.

Filmde, Adam Sandler'a, Kevin James ve Chris Rock eşlik ederken yönetmen koltuğunda bir kez daha Dennis Dugan yer aldı.

Lenny ve Roxanne'in çocuklarıyla ailelerinin eski evine taşınarak sakin bir hayata kavuşmayı planladığı komedi türündeki filmin konusu özetle şöyle:

"Çocuklukları aynı kasabada geçen ve ardından yolları ayrılan arkadaş grubu, yıllar sonra buraya geri dönerek yeniden biraraya geliyor. Kahramanları, büyüdüklerine inanmadıkları çocuklarıyla zorlu bir sınav bekliyor. Okulların son günü, büyükler için unutulmayacak kötü sürprizlerle şekillenirken çocuklarından aldıkları şaşırtıcı derslerle sona eriyor."

'UÇAKLAR'
Disney'in macera dolu üç boyutlu animasyon filmi "Uçaklar", çocukları sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.

"Arabalar" filmlerinin ardından "Uçaklar"ın rengarenk dünyasının da sinemaseverlerin beğenisine sunulduğu filmin yönetmenliğini Klay Hall üstlendi.

Türkçe dublaj kadrosunda ünlü isimlerin yer aldığı film, hava yarışçısı olarak mücadele etme hayali kuran kasaba uçağı "Dusty"nin hikayesini konu alıyor.

JOBS
Teknoloji mucidi olarak anılan ve 2011'de hayatını kaybeden Steve Jobs'un hayatını anlatan 'Jobs', sinameseverlerle buluşacak. Yönetmenliğini Joshua Michael Stern'in üstlendiği filmin senaryosunu Matt Whiteley kaleme aldı. Başrolünde Ashton Kutcher'ın yer aldığı filmde, Jobs'un gençlik  yıllarından başlayarak hayat hikayesi anlatılıyor.

PERCY JACKSON: CANAVARLAR DENİZİ
Thor Freudenthal'ın yönettiği ve Logan Lerman, Alexandra Daddario, Douglas Smith ile Leven Rambin'in oynadığı 'Percy Jackson: Canavarlar Denizi', sinemaseverlerle buluşacak. Aile, fantastik, macera türündeki filmin konusu şöyle: Percy ve arkadaşları yarı tanrıları kurtarmak için sihirli Altın Post'u bulurlar. Çok tehlikeli sularda mücadele etmek zorunda kalan Percy ve ekibi, 'Bermuda Şeytan Üçgeni' denilen yere, yani 'Canavarlar Denizi'ne girerler. Percy Jackson, mistik varlıklarla dolu bu yolculukta uyanmakta olan eski bir  şeytanı durdurmak zorundadır.

GÖSTER GÜNÜNÜ 2
'Kick-Ass' filminin devamı niteliğinde çekilen 'Göster Gününü 2'nin yönetmenliğini ve çizgi roman uyarlamasını Jeff Wadlow üstlendi. Aksiyon, komedi türündeki filmde, Aaron Taylor-Johnson, Chloe Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Nicolas Cage ve Yancy Butler rol aldı.

KİRLİ OYUN
Dram ve aksiyon türündeki 'Kirli Oyun' adlı filmin yönetmenliğini Jessy Terreo üstlendi. Senaryosunu L. Philippe Casseus'un yazdığı filmde, Curtis Jackson, Forest Whitaker ve Robert De Niro, Ryan O'Nan, Matt Gerald, Beau Garrett, Malcolm Goodwin ve Robert Wisdom oynadı.

AİLEM İÇİN
Bu hafta vizyona girecek 'Ailem İçin' filminin yönetmen koltuğu, Man Push Cart,  Chop Shop ve Goodbye Solo filmleriyle ses getiren Ramin Bahrani'ye ait. Macera, dram ve aile türündeki filmin oyuncuları arasında Zac Efron, Dennis Quaid, Heather Graham, Kim Dickens, Laura AtwoodHenry Whipple gibi isimler yer alıyor. Filmde, sahip olduğu mısır çiftliği sayesinde hatırı sayılır bir servetin sahibi olan ancak yıllardır rakibi Jim Johnson'ın gerisinde kalmaktan bir türlü kurtulamayan Henry Whipple'ın yaşadıkları anlatılıyor.

TEPENİN UŞAKLARI
Yönetmenliği, senaryosu ve yapımı İsmet Eraydın'a ait 'Tepenin Uşakları'  filmi de bu hafta vizyona girecek filmler arasında yer alıyor. Babasız bir evde yaşamakta olan ve kışın okuyup yazın çobanlık yapmakta olan Hikmet'in köyün en nüfuzlu ailesinin kızı Züleyha'ya aşık olmasının ve ardından yaşananların konu edildiği komedi, dram türündeki filmde, Samet Karahasanoğlu, Ayşe Öztürk, Selahattin Çakır gibi isimler rol alıyor.

SAVAŞIN GÖLGESİNDE
2. Dünya Savaşı'na ters köşeden bakan 'Savaşın Gölgesinde' filminin yönetmen koltuğunda Cate Shortland oturuyor. Alışılmış 2. Dünya Savaşı filmlerinin aksine izleyiciyi "karşı tarafın" sıradan bir ailesiyle tanıştırdığı filmin konusu özetle şöyle: Anne ve babası Hitler yanlısı olan Lore, savaş sonrası kardeşleriyle bir başına kalır. Nazi sempatizanları teker teker yakalanarak öldürülürken Lore, dört kardeşini yanına alarak yollara düşer. Savaşın bitişiyle hüküm süren kargaşa, yokluk ve acının ortasında çaresizce tehlikelerden kaçmaya ve yolunu bulmaya çalışan Lore, Thomas adında bir Yahudi mülteciyle karşılaşır. Kardeşleriyle hayatta kalmak için düşman bildiği ve hep nefret etmesi gerektiği öğretilen bir Yahudi'ye güvenmek zorundadır.

Filmde, Saskia Rosendahl, Nele Trebs, Ursina Lardi, Hans-jochen Wagner, Philip Wiegratz rol aldı.

JURASSİC PARK 3D
Samuel L. Jackson, Sam Neill, Jeff Goldblum, Laura Dern ve Ariana Richards'ın rol aldığı, yönetmenliğini Steven Spielberg'in üstlendiği  Jurassic  Park 3D filmi, bilim kurgu,  aile ve  macera sevenlere keyifli dakikalar  sunacak. Filmin özeti şöyle:

"Mağaralarda yapılan kazı çalışmaları sonucunda dinazorların yaşadığı tarih öncesi çağa ait bazı sivrisinek fosilleri bulunur. Milyarder John Hammond öncülüğündeki bilimadamları, son derece ilginç ve karmaşık testler deneyerek bu sivrisinek fosillerindeki kan örneklerini almayı başarırlar. Dinazorların DNA zinciri bir Afrika kurbasıyla birleştirilerek 65 milyon yıl önce yaşamış bu korkunç yaratıklar yeniden yaratılır. Hammond hükümetten kiraladığı bir adada klonladıkları bu vahşi hayvanlar için elektrikli tellerle çevrili bir hayvanat bahçesi kurmuştur. İhtiyar Hammond, bir hafta sonunda doktor Allen gibi bazı işinde uzman bilimadamlarını Jurassic Park adını verdiği bu hayvanat bahçesini test ettirmek için adaya getirir. Ancak embiryolarını ele geçirmek isteyen biri, güvenlik sistemini devre dışı bırakınca serbest kalan dinazorlar adada dehşet  saçmaya başlar."

ELYSIUM: YENİ CENNET
Yönetmenliğini Neill Blomkamp'ın yaptığı Elysium: Yeni Cennet filminde Matt Damon,  Jodie Foster,  William Fichtner,  Alice Braga ve Sharlto Copley rol alıyor. Filmin konusu şöyle: "Yıl 2154, insanlar iki sınıfa ayrılıyor. Bir grup çok varlıklı olup Elysium adı verilen bir uzay istasyonunda yaşıyor. Geriye kalanlarsa çok kalabalık bir nüfus olarak çökmüş, yıkılmış dünyada yaşam savaşı veriyorlar. Dünyada yaşayan insanlar umutsuzca gezegenin suç ve yoksulluk ortamından kaçmaya  çalışıyorlar ve birçoklarının Elysium'daki medikal imkanlara ihtiyaçları var. Ancak, Elysium'dakiler dünyadan göçü yasaklayan yasalar doğrultusunda yurttaşlarının "lüks" yaşantısını koruyabilmek için her şeyi yapmaya hazırlar. Bu iki dünya arasında eşitiği sağlayabilecek tek kişi ise Elysium'a gitmekten başka çaresi olmayan sıradan bir adam olan Max (Matt Damon). İstemeyerek de olsa Max çok tehlikeli bir görev üstlenerek Elysium'un Sekreteri Delacourt'un (Jodie Foster) güçlerine karşı gelmek zorunda. Ancak, başarılı olduğu takdirde sadece kendi hayatını değil, Dünya'da yaşayan milyonların hayatını da kurtarabilir."

ATEŞLİ AYNASIZLAR
Sandra Bullock,  Kaitlin Olson,  Melissa Mccarthy,  Thomas Wilson ve  Michael Rapaport'un başrollerini paylaştığı aksiyon, komedi tarzı filmin yönetmeni ise Paul Feig.Filmde FBi ajanı olan Katerina James (Sandra Bullock), Rus gangster çetesini çökertmek için ona yeni bir ortak atanır. Ancak bu ortak, Boston polis departmanındaki kaçıklığıyla tanınan Shannon Mullins'dir. Rus çetesini çökertmek için yola çıkacak olan bu iki kafadarın komik maceralarında, başlarına gelen olaylar anlatılıyor.

HAYALLERİN ÖTESİNDE
Polonya,  İngiltere,  Portekiz ve Fransa ortak yapımı olan 2012 yapımı dram tarzı filmin yönetmenliğini Andrzej Jakimowski yapıyor.  Alexandra Maria Lara, David Atrakchi, Edward Hogg, Melchior Derouet ve Luis Lucas'ın rol aldığı filmin konusu şöyle: "Görme yetisi olmayan Ian, Lizbon'da görme engelli insanlar için özel eğitim veren bir enstitüye eğitmen olarak atanır. Hayat dolu idealist bir insan olan Ian, buradaki öğrencilerine günlük olarak alışılmışın dışında eğitimler vermeye başlar. Mesela destek için baston kullanmayı reddeder, seslerin yankılarının kendilerini yönlendirmesi gerektiğine ve sorunlarının sadece dışarıdaki dünyayı hayal etmekle hallolduğuna inanmaktadır. Kendisi de baston kullanmamasına rağmen, normal bir hayat sürmektedir. Öyle ki gerçekten görme engelli olduğuna inanmakta güçlük çekenler vardır. Öğrencilerine de bu ilginÇ metodları aşılamaya başlar. Enstitüdeki öğrencilerden biri olan Eva da baston kullanmadan yürümeyi istemektedir. Ian onunla birlikte sokaklara atılarak, genç kadını daha önce görmediği bu dünyanın içerisinde farklı bir keşife çıkarır."

EVDEKİ YABANCILAR
Dilek Keser ve  Ulaş Güneş Kacargil'in yönettiği Evdeki Yabancılar filminde Ferit Aktuğ,  Fatih Al,  Cem Bender,  Melpo Zarokosta ve  Gökçe Sezer başrolleri paylaşıyor. 1990'lı yıllarda Ege bölgesindeki küçük bir sahil kasabasında geçen hikaye, mübadele döneminde doğup, büyüdüğü yerden ayrılıp, Yunanistan'a göç etmek zorunda bırakılmış yaşlı bir Rum kadını olan Agapi'nin hikayesine odaklanan filmin konusu şöyle: "Agapi yıllar sonra 80'li yaşlarına geldiğinde, yıllar önce bırakmak zorunda kaldığı evini aramaya koyuluyor. Yanına genç torunu Elpida'yı da alarak Ege'ye gelen Agapi eski evini bulsa da, ev artık başka birine aittir. Yaşar isimli 30'lu yaşlardaki yeni ev sahibi ve Agapi arasında paylaşılamayan ev, hem geçmişini arayan bir kadını hem de geleceğini kurtarmak isteyen bu adamı ortak noktada buluşturuyor."

ŞİRİNLER 2
Efsanevi minik mavi karakterler ''Şirinler''i ilk kez köylerinden çıkararak, 3 boyutlu olarak beyaz perdeye taşıyan yönetmen Raja Gosnell'in devam filmi "Şirinler-2" meraklılarıyla buluşacak.

Yönetmenliğini Raja Gosnell'in yaptığı "Şirinler 2" filminde, Neil Patrick Harris, Brendan Gleeson, Jayma Mays ile Sofia Vergara oynadı ve seslendirdi.

Film, Türkiye'de Türkçe dublajlı, altyazılı ve 3D seçenekleriyle bugün vizyona girdi.

Şirinler-2'nin konusu özetle şöyle:

"Kötü büyücü Gargamel, bir çift Şirinler benzeri haylaz karakterler yaratıyor ve onlara da Haylazlar ismini vererek, sayelerinde çok güçlü ve büyülü Şirin özünü elde edebilmeyi umuyor. Ancak, Gargamel istediği Şirin özünü sadece gerçek bir Şirin'den alabileceğini ve sadece Şirine'nin bildiği gizli büyülü sözler sayesinde Haylazlar'ın gerçek Şirinler'e dönüşebileceklerini öğrendiğinde Şirine'yi kaçırıyor ve onu dünyanın en büyük büyücüsü olarak milyonların hayranlığını kazandığı Paris'e getiriyor. Şirine'yi kurtarmak için Şirin Baba, Sakar Şirin ve Süslü Şirin'in dünyamıza dönerek insan dostları Patrick ve Grace Winslow ile işbirliği yapmaları gerekiyor. Kendisini her zaman diğer Şirinler'den farklı hisseden Şirine, Yaramazlar Vexy ve Hackus ile yeni bir bağ kurabilecek midir, yoksa Şirinler ona olan sevgilerinin gerçek olduğuna Şirine'yi ikna edebilecekler midir?"

RED-2
Yönetmenliğini Robert Schwentke'nin üstlendiği gişe rekortmeni "Red" filminin devamı olan "Red-2", haftanın beklenen filmlerinden...

Bruce Willis, Mary-Louise Parker, Helen Mirren, Anthony Hopkins, Catherine Zeta Jones ve John Malkovich'in rol aldığı filmin yönetmenliğini Dean Parisot üstleniyor.

Senaryosunu Erich Hoeber ve Jon Hoeber'in yazdığı film, emekli CIA ajanı Frank Moses'in hikayesini anlatıyor.

ZORLU İKİLİ
Baltasar Kormakur'un yönettiği "Zorlu İkili", aksiyon sevenlere keyifli dakikalar yaşatacak. Filmin başrollerini Denzel Washington ve Mark Wahlberg paylaşıyor.

KUTSAL MOTORLAR
Fransa-Almanya ortak yapımı Leos Carax'ın yönettiği "Kutsal Motorlar" filminde Denis Lavant, Edith Scob, Eva Mendes, Kylie Minogue ve Michel Piccoli rol alıyor.

ZAMAN YOLCULARI
Bilim kurgu, komedi ve romantik tarzı "Zaman Yolcuları" filmini Colin Trevorrow yönetti.

Senaryosunu Derek Connolly'nin kaleme aldığı film, "Küçük Gün Işığım / Little Miss Sunshine"ın yapımcılarının imzasını taşıyor.

Filmin başrollerinde kendine özgü bir hayran kitlesi bulunan Mark Duplass ve bağımsız sinemanın yükselişteki güzel yıldızı Aubrey Plaza Aubrey Plaza ve "New Girl" dizisinden tanınan Jake Johnson bulunuyor.

DABBE: CİN ÇARPMASI
Haftanın vizyona giren tek Türk yapımı filmi "Dabbe: Cin Çarpması"... Senaryosu yazan Hasan Karacadağ'ın yönettiği filmde, Irmak Örnek, Sultan Köroğlu Kılıç, Elçin Atamgüç ve Sabriye Günüç rol alıyor.

THE WOLVERİNE
Yönetmenliğini James Mangold üstleniyor. Aksiyon, fantastik, macera türünde olan fimin oyuncuları arasında, Hugh Jackman, Famke Janssen, Will Yun Lee, Svetlana Khodchenkova, Rila Fukushima bulunuyor. Senaryosunu Christopher McQuarrie ve Mark Bomback'ın yazdığı filmde, Wolverine'in bu hiç bilmediği dünyada, beklenmedik düşmanlara karşı ölüm kalım savaşı verirken sonsuza dek değişmesi anlatılıyor. Filmde izleyiciler, Wolverine'in hayatında ilk defa fiziksel ve duygusal zorlamalara karşı bu kadar kırılgan bir halde, sadece samuray kılıçlarına karşı değil, aynı zamanda kendi ölümsüzlüğüne karşı da savaşmasını izleyebilecek.

KARANLIK CİNAYETLER
Amerikan yapımı gerilim-polisiye türündeki filmin yönetmen koltuğunda Scott Walker oturuyor. Nicolas Cage, Vanessa Hudgens, John Cusack, Dean Norris'in izleyici karşısına geçtiği film, 17 kadını kaçırıp öldürmek suçundan 461 yıl hapse mahkum edilen Amerika'nın en azılı serili katillerinden biri Robert Hansen'ın gerçek hikayesinden yola çıkıyor.

SANAL HAYATLAR
Amerikan yapımı dram ve gerilim türündeki filmin yönetmenliğini Henry Alex Rubin üstleniyor. Filmde Paula Patton, Alexander Skarsgard, Jason Bateman, Max Thieriot, Colin Ford izleyici karşısına geçiyor. Filmde modern iletişimin yeni adı olan internet tüm köşeli halleriyle masaya yatırılırken, birbirinden  farklı bir grup insanın hayatı üzerinde yaptığı benzer etki vurgulanıyor.

SÜPER İNCİR
Komedi türünde olan filmin yönetmeni ve senaristi olarak Kerem Sarı karşımıza çıkıyor. Gülnihal Demir, Volkan Baş, Zafer Kaya, Nihat Kapız ve  Ece Yentür'ün oynadığı filmin konusu ise şöyle:

"Tarih öncesi bir dönemde yaşayan Seikilos, intihar etmeye karar verir ve bunun öncesinde Mısır'dan çağırdığı ustalara kendisini ve öldürdüğü aşkı Euterpe'yi mumyalatmaya karar verir. Aradan geçen binlerce yılın ardından Ege  bölgesinde yaşamakta olan bir çoban, mezarı kazara açtığında Seikilos beklenmedik bir şekilde canlanır. Gözlerini açtığında ebedi aşkını mezarında bulamayan Seikilos onu aramaya başlar. Bu sırada yolu Mustafa ve Hatice ile kesiştiğindeilginç bir macera başlar."

AŞKIN 10 KURALI
Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Cristiano Bortone üstleniyor. Giulio Berruti, Cinzia Mascoli, Piero Cardano, Pietro Masotti, Trio Medusa'nın oynadığı filmde, bir kozmetik cerrahı olan Renato'nun, kadınları baştan çıkarma konusunda oldukça başarılı olması konu ediliyor. Üniversite öğrencisi olan oğlu Marco'nun ise tam tersi karakteri canlandırdığı filmde, Marco'nun, Stefania isimli güzel bir genç kadına aşık olduğunda, babası Renato'nun işi devralması izlenecek.

SON KONSER
Yönetmenliğini Yaron Zilberman'ın üstlendiği, Christopher Walken,  Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener, Mark Ivanir ve  Wallace Shawn'in oynadığı film vizyonda

Film, 25 yıldır birlikte çalmış bir yaylı çalgılar dörtlüsünün hikayesini anlatıyor. Grubun dengesinin, içlerinden bir kişinin Parkinson hastalığına yakalanıp emekli olmasıyla bozulmasının ele alındığı filmde, gruba genç bir müzisyenin katılması ve kemancının solo bir kariyer sürme ısrarı, grupta  ego yarışıyla beraber pek çok olayın olması anlatılıyor.

CAMİLLE CLAUDEL, 1915
Biyografi vedram türündeki filmin yönetmenliğini Bruno Dumont üstlenirken, oyuncular arasında Juliette Binoche, Jean-Luc Vincent,  Emmanuel Kauffman, Marion Keller, Armelle Leroy-Rolland bulunuyor. Film özeti ise şöyle:

“Sevgilisi Auguste Rodin tarafından terk edilen Camille, yaşadığı çaresizlikle umutsuzluğa sürüklenmiş, hatta yaptığı heykelleri parçalamaya başlamıştır. Durumu gitgide kötüleşen Camille ailesi tarafından Fransa'nın güneyindeki Avignon'da bir akıl hastanesine gönderilir. Fakat ailesi onun heykel  yaparak hayata tutunduğunun farkında değildir. 30 yıl kapalı kaldığı hastanede hem sanattan uzak kalmış hem de farklı olduğu için toplum tarafından dışlanmanın çaresizliğini yaşamıştır. Bir yandan da doktorları sağlıklı olduğuna ikna etmeye çalışmakta ve hastanedeki "gerçek" hastalarla baş etmeye çalışmaktadır. Erkek kardeşi Paul'un ona umut verecek ziyaretini beklemek kapalı kaldığı bu hastanede tek dayanağı olmuştur."

Amerikan yapımı gerilim-polisiye türündeki filmin yönetmen koltuğunda Scott Walker oturuyor. Nicolas Cage, Vanessa Hudgens, John Cusack, Dean Norris'in izleyici karşısına geçtiği film, 17 kadını kaçırıp öldürmek suçundan 461 yıl hapse mahkum edilen Amerika'nın en azılı serili katillerinden biri Robert Hansen'ın gerçek hikayesinden yola çıkıyor.

'PASİFİK SAVAŞI'
Senaryosunu Travis Beacham'ın yazdığı 'Pasifik Savaşı' filmini, Guillermo del Toro yönetti. Yapımcılığını Thomas Tull, Jon Jashni'nin üstlendiği filmde, Idris Elba, Charlie Hunnam ve Charlie Day, başrolleri paylaşıyor.

Guillermo del Toro'ya sahne arkasında Akademi Ödüllü görüntü yönetmeni Guillermo Navarro, yapım tasarımcısı Andrew Neskoromny, editör Peter Amundson ve kostüm tasarımcısı Kate Hawley'in eşlik ettiği filmin konusu şöyle: "Denizden Kaiju adı verilen yaratıklar yükselmeye başlayınca, milyonlarca insanın canına mal olacak ve insan kaynaklarını tüketen bir savaş başlar. Bu devasa Kaijular ile savaşabilmek için özel bir silah üretilir. Jaeger adı verilen büyük robotlar akılları nöral bir köprüde kitlenmiş iki pilot tarafından beyin gücüyle yönetilir. Ama Jaegerlar bile acımasız Kaijuların yanında savunmasız kalırlar. Yenilmenin eşiğindeki insanoğlunun son çaresi eski pilot ve deneyimsiz stajerdir. Birlikte, kıyamete karşı insanlığın son umudu olacaklardır."

'CESET'
Oriol Paulo'nun ilk uzun metrajlı yapımı olan 'Ceset' filminin başrollerinde Belén Rueda, Hugo Silva ve Aura Garrido bulunuyor.

Senaryosu da Oriol Paulo'ya ait gerilim içerikli filmde, iş kadını  Mayka ile başka bir cesedin morgdan kaybolmasının ardından görevlendirilen dedektifin, olayın arkasındaki karanlık nokları araştırması konu ediliyor.

'GECEYARISINDAN ÖNCE'
Bir aşk hikayesinin anlatıldığı dram türündeki 'Geceyarısından Önce' filminin yönetmenliğini, Richard Linklater üstlendi.

Senaryosu, aynı zamanda filmin oyuncuları da olan Ethan Hawke ve Julie Delpy'e ait olan yapımda, Seamus Davey-Fitzpatrick, Jennifer Prior, Yota Argyropoulou rol alıyor.

'Before Sunrise' ve 'Before Sunset'in ardından serinin 3. devam filminin konusu şöyle: "Jesse ve Celine'nin aşk hikayesi kaldığı yerden 9 yıl aradan sonra tekrar izleyici karşısında. Çiftin iki kızı vardır ve Paris'te yaşamaktadırlar. Değişmeyen tek şey ise birbirlerine duydukları naif aşktır. Yunanistan'da geçirdikleri bir tatil günü, geçmişlerini muhakeme edip ilişkilerini masaya yatırdıkları, beklenmedik gelişmelerle dolu bir güne dönüşecektir."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:22

İLGİLİ HABERLER