Eğitim
  • 24.1.2014 00:38

70'lik ninelerde karne heyecanı

Yozgat’ın Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün “Ana Kız Okuldayız” projesi kapsamında açtığı okuma yazma kursuna katılan 73 yaşındaki Sultan Arslan ve 60 yaşındaki Melek Ceylan, tamamladıkları kursun ardından okuma yazma belgesini aldı.
Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı 2.Kademe yetişkinler okuluna giden 73 yaşındaki Sultan Arslan ve 60 yaşındaki Melek Ceylan, kısa zamanda okuma yazma öğrenerek herkesi şaşırttı. Yıllardır okuma yazma bilmediğini için sürekli başkalarına muhtaç olduklarını belirten Sultan Arslan, “2 aydır okuma yazma kursuna katılıyorum. Yıllardır okuma yazma bilmediğim için sürekli bir başkalarının yardımına muhtaç kalıyordum. Şimdi ise okuma yazma öğrenerek artık her işimi kendim yapıyorum. Daha öncelerini hastaneye gittiğimde hangi bölüme gideceğimi bilemiyordum. Şimdi Allah’a çok şükürler olsun kendim okuyarak bulabiliyorum” dedi.
Eylül ayında açılan okuma yazma kursuna katılan Melek Ceylan ise, “Yaklaşık 5 ay içerisinde okuma yazma öğrendim. Allah herkese nasip etsin. Kuran-ı Kerim’in Türkçe açıklamasını öğrenmek için okuma yazma kursuna yazıldım. Şimdi zorda olsa kimsenin yardımı olmadan kendim okuyabiliyorum. Okuma yazma kursunda öğrendiklerimi evde mutlaka tekrarını yaptım. Bu konuda torunum da bana çok destek oldu” diye konuştu.
2009 yılının Ekim ayında başladığı görevi boyunca toplam 32 kurs açtıklarını belirten usta öğretici Pınar Ünal, “Kurslara yoğun ilgi var. Şuana kadar 100’den fazla kişiye okuma yazma öğrettim. Şuanda kursumuza 14 kişi katılıyor ve bunların 2’si hariç 12 kişi okuma yazma öğrendi” şeklinde konuştu.
Arslan ve Ceylan, okulların yarıyıl tatiline girmesine bir gün kala karne yerine okuma yazma belgelerini almanın sevincini yaşadı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER