Gündem
  • 14.8.2022 11:42

720 adet Bayraktar TB2 SİHA satın aldılar! Sevindiren gelişme

Bayraktar TB2 SİHA'lara dünyanın birçok noktasından talep yağıyor. BAYKAR'ın ayda 20 adet TB2 SİHA ürettiği ve şu ana kadar 720 SİHA sattığı ortaya çıktı.

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, TB2 için 22 ülkeyle ihracat sözleşmesi yaptıklarını ve üretim hattının 3 yıl boyunca rezerve olduğunu açıkladı. BAYKAR ayda 20 adet TB2 üretiyor; bu da 720 SİHA'nın şimdiden satıldığını gösteriyor.

Baykar Teknoloji SİHA siparişlerine yetişemiyor

Baykar'ın 3 yıllık imalat hattı alınan sipariş nedeniyle dolu.

Baykar tarafından geliştirilen ve şu ana kadar 22 ülkeye ihraç edilen Taktik sınıftaki İHA sistemi TB2 Bayraktar’ın aylık üretim sayısı 2023’te aylık 20'den 30’a çıkıyor.

Şirketin 3 yıllık imalat hattı ise alınan sipariş nedeniyle dolu.

Ukraynalı Back And Alive Vakfı’nın sorularını yanıtlayan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, TB2’nin üretimine başladıklarında ayda sadece bir adet yapabildiklerini belirtirken halen aylık 20 adetlik üretim sayısına sahip olduklarını söyledi.

Gelecek yıl daha fazla Bayraktar TB2 üretmek istediklerine dikkat çeken Genel Müdür Haluk Bayraktar, “Çok daha büyük miktarlarda Bayraktar TB2 SİHA üretmek istiyoruz, bu amaçla şimdi bu konuda gerekli yatırımları yapıyoruz. Şu ana kadar 22 ülke Bayraktar TB2 ve 4 ülke ile ise AKINCI ihracatına yönelik sözleşme imzaladık. Baykar üretim hattının 3 yıl boyunca rezerve”

İstanbul Esenyurt’ta çalışmaları süren fabrika hayata geçtiğinde yılda ek olarak 46 adet Bayraktar TB2, 24 adet AKINCI, 36 adet Muharip İnsansız Uçak Sistemi’nin (MİUS) yanı sıra çok sayıda yer sistemi ve ek sistemin üretimi hedefleniyor. Proje 8 yılda hayata geçirilecek.

Bayraktar TB2'ye dünyadan yoğun ilgi! BAYKAR'dan yeni yatırım yolda

Özel tasarımı ,savaş deneyimi ve taşıdığı yerli akıllı mühimmatlarla Ukrayna'dan Türkiye'ye , Suriye'den Irak'a kadar farklı coğrafyalarda başarılara imza atan Bayraktar TB2 SİHA'lar için yeni yatırım yolda. Kurulacak yeni fabrikayla yerli SİHA üretme kabiliyeti katlanarak artacak.

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna merkezli bir vakıfla yaptığı röportajda yerli SİHA'ların üretim bilgisiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Başlangıçta TB2 SİHA'dan yalnızca ayda 1 adet ürettiklerini belirten Haluk Bayraktar, bu rakamın şu anda 20'ye çıktığını söyledi. Peki şimdi üretim kabiliyetinde son durum ne? Şu anda ayda 20 adet Bayraktar SİHA üretilebiliyor.

Rusya Ukrayna savaşındaki başarısıyla bir kez daha tüm dünyanın ilgisini çeken Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarına ilgili son derece fazla. Öyle ki o ilgi üretim hattına da yansıyor.

ÜRETİM HATTI 3 YIL BOYUNCA DOLU!

Şimdiye kadar 22 ülkeyle Bayraktar TB2 ve 4 ülkeyle Akıncı ihracatına yönelik sözleşme imzalandığını vurgulayan Haluk Bayraktar BAYKAR üretim hattının 3 yıl boyunca dolu olduğunu açıkladı.

BAYKAR'ın hedefleri ise oldukça büyük. Bu nedenle üretim kapasitesi de her yıl artıyor. Gelecek yıl daha fazla Bayraktar TB2 üretmek istediklerini söyleyen Haluk Bayraktar 'Çok daha büyük miktarlarda Bayraktar TB2 SİHA üretmek istiyoruz. Bu amaçla şimdi bu konuda gerekli yatırımları yapıyoruz.' diye konuştu.

İLAVE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

2019 yılında yayımlanan Resmi Gazete'de BAYKAR'ın 600 milyon liralık yatırımla yeni bir insansız hava aracı ve akıllı sistemler üretim tesisi kuracağı açıklanmıştı. Bu tesisin üretim faaliyetleri hız kazandı. İstanbul Esenyurt'ta yapılacak 600 milyon liralık yatırımla 1122 ilave istihdam sağlanacak.

BAYKAR tarafından açılacak tesiste mevcut üretim kapasitesi de büyük oranda artacak. 2027 yılına gelindiğinde ise fabrikanın hizmet vermeye başlaması hedefleniyor.

Güncellenme Tarihi : 15.8.2022 00:30

İLGİLİ HABERLER