Ekonomi
  • 29.2.2016 09:47

8 milyon işçi emeklisi de promosyon alacak

Yürütülen sıkı pazarlık sonucunda bankalar emekliye promosyon teklifini iki katına çıkardı. Sosyal Güvenlik Kurumu, tekliflerini 500-600 liraya çıkaran kamu- özel bankalarla bu hafta yeniden masaya oturuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, promosyon miktarının artırılmasını hedeflediklerini belirterek, "Tümemeklilerin yararlanması için çalışıyoruz" dedi.

HER YIL 450 BİN EMEKLİ 

Bankalar yılda yaklaşık 130 milyar liralık maaş ödemesi yapılan emeklilerin maaşını ödemek için sıraya girdi. Her yıl sisteme ilk kez giren 450 bin emekliye de talip olan Ziraat, Halk, Vakıfbank başta olmak üzere bankalar da tekliflerini revize etti. Bu hafta yapılacak görüşmede uzlaşı sağlanırsa emeklinin promosyon hayali de gerçek olacak. Uygulama için SGK bankalarla protokol imzalayacak. Emeklilerin kredi kullanması veya avans para kullanmaları karşılığında bankaların promosyonda yıllık 200 TL'ye çıkabilecekleri öngörülüyor.

DENİZBANK'LA ANLAŞMA 4 YIL 

Emeklilere promosyon konusunda ilk protokol geçen yıl Denizbank'la imzalandı. Bu kapsamda emekli aylıklarını üç yıl bu bankadan alan emeklilere bir defaya mahsus 300 lira veriliyor. Emekliye promosyon vermek isteyen bazı bankalar ise yılda 200 lira teklifinde bulunurken, SGK bu hafta yapılacak pazarlıkta bunu yukarı çekmeye çalışacak.

YURTKUR UMUTLARI ARTIRDI

YURTKUR Genel Müdürlüğü'nün Halk Bankası'yla yaptığı promosyon protokolü de beklentiyi artırıyor. Banka, 3 yıl süreyle geçerli olacak anlaşma ile bir defaya mahsus her bir YURTKUR çalışanına bin 750 lira promosyon veriyor. Ayrıca kişi başı 500 lira ilave promosyon ödemesi yapılacak.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER