Dünya
  • 29.4.2007 07:39

8 TÜRKÜN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SERİ CİNAYETLERDE UYUŞTURUCU KOKUSU

Almanya’da sekizi Türk, biri Yunanlı 9 kişinin öldürüldüğü seri cinayetlerle ilgili olarak yapılan son çalışmalarda, kurbanların büyük bir bölümünün dolaylı da olsa uyuşturucu ile bağlantısı olduğu ortaya çıktı. Polis, bu ipucunun cinayetlerle ilgisi olup olmadığını araştırıyor.

ALMANYA’
da 2000 yılında başlayan ve son olarak 6 Nisan 2006 tarihinde internet kafe sahibi Halit Yozgat’ın vurulmasıyla toplam 9 kişinin öldürüldüğü seri cinayetlerde, uyuşturucu bağlantısı ortaya çıktı. Seri cinayetlerin kim ya da kimler tarafından işlendiği, katil ya da katillerin kiralık katil olması halinde de kimler tarafından görevlendirildiğini araştırmak üzere kurulan özel "Bosporus ekibi", yaptığı araştırmalar sonucunda bazı kurbanların uyuşturucu ile bağlantısı olduğunu ortaya çıkarttı.

Polisin internet sitesinde yapılan açıklamada, "Bugüne kadar yapılan araştırmaların ardından birçok kurbanın uyuşturucu ile dolaylı da olsa bağlantısı olduğu tespit edildi. Bu bağlantıların sonuçta tek tek işlenen cinayetlere neden olup olmadığı ise, şu an için araştırılıyor. Belki de küçük esnafın yaptığı işler, zanlılar ve muhtemelen arkasındaki örgüt için dikkat çekmiştir" denildi.

160 kişilik ekiple cinayetleri çözmeye çalışan Alman polisi, öldürülen ve hepsi küçük esnaf olan maktüllerin tehdit edildiğine dair bilgiler olduğunu, bunu tanık ifadelerinin de güçlendirdiğini belirtti. Polis, kurbanların bazılarının gelen "ziyaretçiler"in ardından "kişilik değişimi"ne uğradığına da dikkat çekti.

Polis, tüm cinayetlerde aynı silahın kullanıldığını, sadece Enver Şimşek ve Süleyman Taşköprü cinayetlerinde henüz belirlenemeyen 6.35 mm çapındaki başka bir silahın da kullanıldığının saptandığını açıkladı. Rostock’ta 25 Şubat 2004’te işlenen Yunus Turgut cinayetinden sonraki cinayetlerde susturucu kullanıldığı kaydedildi. Bu arada beş cinayetin çarşamba günleri sabah saatlerinde işlendiği de ayrı bir ortak yön olarak göze çarpıyor.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:40

İLGİLİ HABERLER