Yaşam
  • 29.5.2004 01:44

8 YAŞINDAKİ KIZA TECAVÜZ EDEN 8 KİŞİ KENDİLERİNİ İHBAR EDEN ÇOCUĞU DÖVE DÖVE HASTANELİK ETTİ

Bandırma'da ilköğretim okulu öğrencisi Hüseyin Cevahir, 12 kişi tarafından dövülerek hastanelik edildi. Bir grup çocuğun, 8 yaşındaki kıza tevavüz ettiklerini öğrenen Hüseyin Cevahir (13) olayı öğretmenine söyleyince kemerle darp edildi. Tedavi altına alınan Cevahir, hayati tehlikeyi atlattı. Polis olaya karıştıkları gerekçesiyle yaşları 11 ila 17 arasında değişen 8 kişiyi gözaltına aldı.

Zaman'ın sorularını cevaplayan Hüseyin Cevahir, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bir arkadaşım bana mahalleden bir kıza tecavüz ettiklerini söyledi. Ben de gittim öğretmene anlattım. Daha sonra Özgür adında bir abi bana gelip ‘Niye öğretmene söyledin?' dedi. Ben de ‘Söyledim işte!' cevabını verince ‘Tamam, sana bir şey yapmayacağız.' dedi. Ertesi gün okul çıkışında, ağzımı kapatarak ziraat bahçesine götürdüler. Elbiselerimi soyduktan sonra üstümü tuzlayarak kemerlerle dövdüler. Gerisini hatırlamıyorum."

Bandırma SSK Hastanesi Psikiyatri Uzmanı İlkay Başak, şiddete maruz kalan çocuğun ileriki yaşlarda stres bozukluğu travması yaşayabileceğini söyledi. Başak, Hüseyin Cevahir'in ömrü boyunca belirli zamanlarda ruhsal bozukluklar geçireceğini, anti sosyal hareket bozukluklarında bulunabileceğini belirtti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:17

İLGİLİ HABERLER