Asayiş
  • 30.1.2014 18:33

80'lik dedeyi evlilik vaadiyle dolandırdılar

SAMSUN'da 80 yaşındaki Mehmet Ali Bülbül'ü, evlilik vaadiyle 5 bin TL dolandırdığı iddia edilen 60 yaşındaki Vesile Ö.'nün yakalanması için polis soruşturma başlattı.

Olay bugün Samsun'un İlkadım İlçesi Bankalar Caddesi'nde meydana geldi. Atakum İlçesi'nde oturan, yalnız yaşayan ve evlenmek isteyen Mehmet Ali Bülbül, bir tanıdığı aracılığıyla İstanbul'da oturan Vesile Ö. ile tanışarak arkadaş oldu. Bülbül'ün evlenme teklifini kabul eden Vesile Ö., dün otobüsle Samsun'a geldi. Mehmet Ali Bülbül, buluştuğu ve evlilik hayalleri kurduğu Vesile Ö. ile alışverişe çıktı.

BİLEZİK ALDI, PARA HAVALE ETTİ

İddiaya göre Mehmet Ali Bülbül, bir kuyumcudan toplam 3 bin TL'ye 2 altın bilezik satın alıp Vesile Ö.'ye hediye etti. Mehmet Ali Bülbül'e bir arkadaşına borcu olduğunu söyleyen kadın, verdiği isme de PTT'den 2 bin TL havale ettirdi. Daha sonra da Bülbül'e çorap alacağını söyleyip, 5 TL aldıktan sonra yanından ayrılıp ortadan kayboldu.

Evlilik hayalleri kurduğu kadının uzun süre geri dönmemesi üzerine dolandırıldığını anlayan Bülbül polis merkezine giderek şikayette bulundu.

'YALNIZIM, EVLENMEK İSTİYORDUM'

Polise başından geçenleri anlatan Mehmet Ali Bülbül, yalnız yaşadığını belirterek şunları söyledi:

"Evlenmek istiyordum. Bir tanıdık aracılığıyla cep telefonundan bu kadınla tanıştım ve evlilik isteğime 'evet' dedi. Dün Samsun'a geldi. Birlikte çarşıya çıktık. Ona iki altın bilezik aldım. Daha sonra bir arkadaşına 2 bin TL borcu olduğunu söyledi. Ben de verdiği isme ve adrese postaneden parayı havale ettim. Postaneden çıktıktan sonra 'üzerimde bozuk para yok. Bana 5 TL ver şuradan çorap alıp geleceğim' dedi. Ben de parayı verdim. Çorap almak için yanımdan ayrıldı. Uzun süre bekledim, geri dönmeyince dolandırıldığımı anladım."

Polis şikayet üzerine Vesile Ö.'nün yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Hakan ÇELİKBAŞ / SAMSUN, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:03

İLGİLİ HABERLER