81 il valiliğine 'İzolasyon' genelgesi

••2 dk okuma
81 il valiliğine 'İzolasyon' genelgesi

Hızlı Özet

“Genelgede, daha önce valiliklere gönderilen genelge ile “izolasyona tabi tutulan kişi bilgilerinin İl Sağlık Müdürlüklerinden temin edilerek özellikle ilk 7 günlük süre içerisinde izolasyon şartlarına uyulup uyulmadığının Vali/Kaymakam ve kolluk birimlerince birebir takip edilmesi ve sıklıkla denetlenmesi” talimatı bildirildiği hatırlatıldı.”






Koronavirüs tanılı ya da temaslı ve evde izolasyona alınan kişilerin Sağlık Bakanlığınca belirlenen izolasyon koşullarına uymamaları halinde idari para cezası uygulanacak.



İçişleri Bakanlığı tarafından, 81 ilin valiliğine "İzolasyon Tedbirleri" konulu genelge gönderildi.



Genelgede, daha önce valiliklere gönderilen genelge ile “izolasyona tabi tutulan kişi bilgilerinin İl Sağlık Müdürlüklerinden temin edilerek özellikle ilk 7 günlük süre içerisinde izolasyon şartlarına uyulup uyulmadığının Vali/Kaymakam ve kolluk birimlerince birebir takip edilmesi ve sıklıkla denetlenmesi” talimatı bildirildiği hatırlatıldı.



Genelgede, evde izolasyona tabi tutulan Covid-19 tanılı ya da temaslı bazı vatandaşların, acil işlerini gerekçe göstermek suretiyle evde izolasyon yükümlülüklerini ihlal ettikleri, sosyal hayata katılmak suretiyle halk sağlığını ciddi anlamda riske attıkları tespit edildiğine dikkat çekildi.



MAHALLE DENETİM EKİPLERİ GÖREVLENDİRİLECEK



Bunun önüne geçilmesi amacıyla alınacak önlemler şu şekilde sıralandı:



"İlgili birimler arasında koordinasyon tesis edilerek, test sonuçları pozitif olan ve evde izolasyona alınan kişilerin Sağlık Bakanlığınca belirlenen izolasyon koşullarına uymaları, elektronik imkanlar da olmak üzere her türlü tedbir alınarak muhakkak sağlanacak.



Salgınla mücadelede alınan tedbirlerin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla kurulan İl Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde “Mahalle Denetim Ekipleri” oluşturulacak.



Bu ekiplerin yaygın ve etkin şekilde mahalle bazlı izleme ve takip çalışmalarını yürütülebilmesi için mahalle denetim ekiplerinde; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimleri personelinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenlerin, din görevlilerinin, muhtarlar ve azalarının, apartman ve site yöneticilerinden temsilcilerin (mahalle veya idari birimin büyüklüğü dikkate alınarak 5, 7, 9 veya 11 temsilci şeklinde) görevlendirilmeleri sağlanacak.





 



EVDE İZOLASYONU İHLAL EDENE PARA CEZASI



Yapılan her türlü bilgilendirmeye karşın evde izolasyon yükümlülüğünü ihlal ettiği tespit edilenler hakkında; Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacak. Konusu suç teşkil eden eylemlere ilişkin TCK’nın 195’inci maddesi uyarınca gerekli adli işlemlerin başlatılacak.”




Bu haber 518 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fon operasyonu.. Bakan yardımcısının firari damadı teslim olmdu
Gündem

Fon operasyonu.. Bakan yardımcısının firari damadı teslim olmdu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen fon soruşturmasında 4. dalga operasyon gerçekleştirildi. Soruşturmanın kritik isimlerinden Özata Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi İskender Balcı, yurt dışından Türkiye'ye dönerek adli makamlara teslim oldu.

Habervitrini9257 Görüntüleme
Kurtlar Vadisi, fon krizini de es geçmemiş
Gündem

Kurtlar Vadisi, fon krizini de es geçmemiş

Sermaye piyasasında 131 fonun tasfiyeye alınması ve 7 şirketin işlemlerinin durdurulmasıyla sonuçlanan dev krizin perde arkasındaki usulsüz düzeneğin yıllar önce Kurtlar Vadisi

Habervitrini11560 Görüntüleme
Netanyahu “ahlaki korkaklar” dedi, İzlandalı bakanın yanıtı salonda alkış aldı
Gündem

Netanyahu “ahlaki korkaklar” dedi, İzlandalı bakanın yanıtı salonda alkış aldı

İzlanda Dışişleri Bakanı Thorgerdur Katrin Gunnarsdottir, BM Genel Kurulu’nda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bir gün önce kullandığı “ahlaki korkaklar” ifadesine yanıt verdi. Gunnarsdottir, “Ahlaki korkaklar, yardıma muhtaç insanlara insani yardım ulaştırılmasını engelleyen ve uluslararası hukuku defalarca çiğneyen liderlerdir” dedi. İzlandalı Bakan’ın sözleri salonda alkış alırken, açıklama dış basında Netanyahu’ya doğrudan gönderme olarak yorumlandı.

Habervitrini11160 Görüntüleme
Kız öğrenci Okula pompalı tüfekle geldi
Gündem

Kız öğrenci Okula pompalı tüfekle geldi

Alınan bilgilere göre olay, ilçenin İstasyon Mahallesi'ndeki Polatoğlu İlk ve Ortaokulu'nda meydana geldi. Okulda eğitim gören bir öğrenci, sabah saatlerinde elindeki pompalı tüfekle okul çevresinde görüntülendi. 

Habervitrini9343 Görüntüleme