Ekonomi
  • 26.2.2021 21:49

81 ilde vergi daireleri hafta sonu açık olacak

Vergi borcu ödemesi ve yapılandırmasında son tarihin 1 Mart olması nedeniyle vergi dairelerinin mesai saatlerinde düzenleme yapıldı.

İçişleri ile Hazine ve Maliye Bakanlıkları arasında yapılan görüşmelerin ardından, 1 Mart Pazartesi günü vergi dairelerine yoğunluk yaşanmaması için 81 İl Valiliğine genelge gönderildi.

“Vergi ve Borç Yapılandırma” konulu genelgede, vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren 7256 sayılı Kanun kapsamında borçlarını yapılandıran vatandaşların peşin veya taksitler halinde ödeyebilecekleri son tarihin 1 Mart 2021 Pazartesi günü olduğu belirtildi.

VERGİ DAİRELERİNDEN HAFTA SONU MESAİSİ

Genelgede, Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılandırma kapsamındaki vergi borçlarını hafta sonu ödemek isteyen vatandaşlardan gelen talepler dikkate alınarak, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 27 ve 28 Şubat Cumartesi ve Pazar günlerinde vergi dairelerinin açık bulundurulmasına karar verildiği ifade edildi.

Yapılandırma kapsamında olan diğer kamu idarelerinin de kurumlarınca uygun görülmesi halinde aynı tarihlerde açık bulunabileceği belirtildi.

AMAÇ, YOĞUNLUĞUN ÖNÜNE GEÇMEK

Bu çerçevede ödemenin son tarihi olan 1 Mart günü yoğunluk yaşanmaması ve vatandaşların kanunun getirmiş olduğu imkanlardan azami ölçüde yararlanılabilmesi amacıyla 27 ve 28 Şubat Cumartesi ve Pazar günlerinde güzergah ve muafiyet sebebiyle sınırlı olacak şekilde vatandaşlar, yapılandırılan borçlarını ödemek üzere vergi daireleri ile diğer kamu idarelerine gidebilecek.

VERGİ BORÇLARINI ÖDEMEK İSTEYENLER KISITLAMADAN MUAF OLACAK

Ödeme yapmak isteyen vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlamasından yapılandırılan borcun ödemesini yapmak üzere sokağa çıktıklarını gösterir belgeyi (borç yapılandırmasına ilişkin başvuru dilekçesi, ödeme planı vb.) yanlarında bulundurmak ve istenildiğinde ibraz etmek kaydıyla muaf olacak.

Ödemelerin yapılacağı vergi daireleri ile kamu idarelerinde görevli personel ise kurum kimliklerini ibraz etmek kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından istisna olacak.

Güncellenme Tarihi : 26.2.2021 19:50

İLGİLİ HABERLER