Asayiş
  • 2.5.2013 12:39

9 yıldır karnındaki kurşunla yaşıyor!..

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan TIR şoförü 60 yaşındaki Hüseyin Özberk, 9 yıl önce gittiği Irak'ın Rabia Gümrük Kapısı'nda ABD askerlerinin rastgele ateş etmeleri sonucu, karnına isabet eden kurşunla yaşıyor.

Türkiye'den aldığı tavuk yükünü 2004'te Irak'ın Erbil kentine götüren Hüseyin Özberk, yükünü boşalttıktan sonra Türkiye'ye geçiş için Irak'ın Rabia Gümrük Kapısı'na geldi. Gümrükte geçiş işlemlerini yaptığı sırada, bölgede bulunan ABD askerlerinin rastgele ateş etmesiyle karnının sağ tarafına kurşun isabet etti. Olayda yaralanan çok sayıda kişi ile önce Irak'ta bir hastaneye götürülen Özberk, daha sonra kardeşinin yardımı ile Türkiye'ye getirildiğini anlattı. Özberk, "Olaydan sonra, gözümü hastanede açtım. Ne olduğunu tam olarak anlayamadım. Beni burada ameliyat ettiler ancak karnımın sağ tarafında ve üç damarın altında bulunan kurşun, hayati tehlikem olması nedeniyle çıkarılamadı. Türkiye'de de çeşitli hastanelere başvurdum, burada da aynı gerekçe ile kurşunun çıkarılamayacağını söylediler" diye konuştu.

9 yıldır karnındaki kurşunla yaşadığını belirten Özberk, yıllardır ağır iş yapamadığını, ABD yetkililerine tazminat için yaptığı başvurulardan cevap alamadığını söyledi. Özberk, ABD'nin tazminat ödemesi için gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuracağını açıkladı.

 

DHA

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:43

İLGİLİ HABERLER