Asayiş
  • 10.7.2009 00:00

94 GÜNDÜR NEDEN İYİLEŞEMEDİ?..

20 Nisan'da anjiyo yapılan ETÖ iddiaları tutuklusu Mehmet Haberal 94 gündür hastanede...

94 Gündür hastanede

İllegal Ergenekon yapılanmasında "yönetici" olduğu iddia edilen Prof. Dr. Mehmet Haberal, 17 Nisan 2009'dan bu yana, yani tam 94 gündür İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde... Uzmanlar çok ciddi rahatsızlık geçirenlerin dahi, bu kadar uzun süre hastanede tutulmadığına dikkat çekiyorlar.

Tarih 13 Nisan 2009... Ergenekon'da 12. dalga operasyon... 14 ilde 40 ayrı adrese yapılan baskınlarla aralarında Başkent Üniversitesi rektörü Mehmet Haberal'ın da olduğu çok sayıda ismi gözaltına alınmıştı.

İddianemde 40 defa adı geçen, ilginç bağlantıları ve ilişkileri ile dikkat çeken Haberal, 17 Nisan sabaha karşı tutuklandı. Ardından Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Tek gece cezaevinde kalmadı

Bu görüntülerden bir kaç saat sonra Ergenekon yöneticisi olmakla suçlanan Haberal göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. 3 gün yoğun bakımda kaldı, anjiyo oldu. Ancak Haberal'ın yoğun bakımda kalmasını gerektirecek herhangi bir bulguya rastlanmadığı ileri sürüldü. Kimi uzmanlara göre, bu durumdaki bir hastanın 8 gün yoğun bakımda kalması doğru değildi.

Ergenekon sanıkları isyan etti

Bu süreçte çok ilginç bir gelişme yaşandı. Ergenekon Davası'na bakan mahkeme başkanı Köksal Şengün de anjiyo oldu. Ve bir hafta gibi kısa bir süre sonunda görevinin başına döndü. Anjiyo olan Şengün kısa sürede görevine dönmesine rağmen, Haberal'ın hastanede tutulmasını gerektirecek bir durumu olmadığını öne süren iddialar sebebiyle, Silivri Cezaevi'nde yatan bazı Ergenekon sanıkları buna adeta isyan etti.

"Kalp ritim bozukluğu var"

İddialar üzerine, İstanbul Üniversitesi kardiyoloji enstitüsü bu defa "kalp ritim bozukluğu var" açıklaması yaptı. Ve alınan raporla, Haberal'ın tedavisinin 7-8 hafta daha devam edeceği duyuruldu. Temmuz ayı başı itibariyle bu sürede sona ermiş bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:22

İLGİLİ HABERLER