95 kilo oldu diye ailesi tutuklandı

1 dk okuma
95 kilo oldu diye ailesi tutuklandı

Hızlı Özet

İngiltere 11 yaşında 95 kilo olan ve hızla kilo almaya devam eden çocuğu ve ailesini konuşuyor.


Çocuk kilo almaya devam edince polis, çareyi ailesini tutuklamada buldu.



İngiliz 'The Sun" gazetesinin haberine göre, İngiltere'nin King's Lynn bölgesinde yaşayan 11 yaşındaki bir erkek çocuk 95 kiloya ulaşınca, anne-baba çocuğa karşı sorumluluklarını yerine getirmeme suçlamasıyla gözaltına alındı.



11 yaşındaki çocuk, yaşıtlarından 3 kat daha kilolu olduğu için geçtiğimiz Mart ayında Norfolk'daki Queen Elizabeth Hastanesi'nde tedavi altına alındı.



Doktorlar, çocuklarına hem fast food yediren hem de neredeyse günün tamamını bilgisayar karşısında geçirmesine izin veren aileyi uyardı.



Doktorlar, çocuğa fast food yerine sebzeyle beslenmesini ve sokakta vakit geçirmesi önerisinde bulundu. Ancak aile, doktorların bu uyarısını dikkate almadı. Çocuğun kilo almaya devam ettiğini fark eden doktorlar, yardım için polise başvurdu.



İngiliz polisi, çocuğunu karşı sorumluluklarını yerine getirmediği gerekçesiyle anne ve babayı kısa süreliğine gözaltına aldı.



49 yaşındaki baba ise, ailesinin diğer üyelerinin de, kilolu olduğunu belirterek kendini savunmaya çalıştı. 43 yaşındaki anne de, suçlunun kendisi değil "aile gen"i olduğunu iddia etti.



Aile tutuklanmaktan kurtuldu ama başka bir tehditle karşı karşıya. 11 yaşındaki çocuğun zayıflaması için aileye bir şans daha verildi. Eğer başarılı olamazlarsa, çocuk aileden alınarak koruyucu bir aileye verilecek. (ntvmsnbc)


Bu haber 863 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump, İran savaşındaki ABD askerlerinin ölümlerini önceki çatışmalarla karşılaştırdı.
Dünya

Trump, İran savaşındaki ABD askerlerinin ölümlerini önceki çatışmalarla karşılaştırdı.

Başkan Donald Trump Salı günü, İran savaşı sırasında ölen ABD askerlerinin sayısını önceki çatışmalarda ölenlerin sayısıyla karşılaştırarak, popüler olmayan savaşının maliyetinin -zaman ve Amerikan hayatları açısından- diğer çatışmalara kıyasla çok daha az olduğunu savundu.

Habervitrini14311 Görüntüleme
 enflasyon yükseldikçe daha fazla Amerikalı hırsızlık vakası bildiriyor.
Dünya

enflasyon yükseldikçe daha fazla Amerikalı hırsızlık vakası bildiriyor.

İran, ABD ordusunun İran askeri altyapısına yönelik 10. gecede de art arda saldırılar düzenlediğini açıklamasının ardından Salı günü Kuveyt, Bahreyn ve Ürdün'deki ABD varlıklarını ve Hürmüz Boğazı'ndaki bir gemiyi hedef aldığını söyledi. Bölgedeki herhangi bir ABD üssünün vurulduğuna dair henüz bir teyit gelmedi.

Habervitrini14363 Görüntüleme
Yersen.. Hegseth: İran savaşının bugüne kadar 37,5 milyar dolara mal oldu
Dünya

Yersen.. Hegseth: İran savaşının bugüne kadar 37,5 milyar dolara mal oldu

ABD Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı General Dan Caine bugün Kongre önünde çatışmayla ilgili ifade verdi.

Habervitrini9617 Görüntüleme
ABD’nin İran’daki yeni hedefi! Nükleer santrifüjler bakın nerede?
Dünya

ABD’nin İran’daki yeni hedefi! Nükleer santrifüjler bakın nerede?

İran'a yönelik saldırılarına aralıksız devam eden ABD, gözünü bölgenin kritik noktası olan Kazma Dağı'na dikti. Pentagon'un bölgedeki yeni hedefi olan Kazma Dağı, Tahran için stratejik bir nokta olarak ön plana çıkıyor. İran’ın, Natanz Nükleer Santrali’nde 2020 ve 2021 yıllarında gerçekleştirilen sabotaj eylemleri nedeniyle önemli santrifüjlerini güvence altına almak için Natanz’a oldukça yakın Kazma Dağı’nın içine taşıdığı iddia ediliyor. Kritik nokta, Natanz Nükleer Santrali'nin bir buçuk kilometre yakınında bulunuyor. ABD Başkanı Trump, İran'ın Kazma Dağı bölgesini çok yakında, çok güçlü biçimde vuracaklarını söyledi.

Habervitrini12256 Görüntüleme