Spor
  • 5.9.2013 12:02

A Milli Futbol Takımı 507. maçına çıkıyor

A Milli Futbol Takımı, Andorra ile yarın Kayseri'de oynayacağı 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu 7. maçıyla birlikte 507. karşılaşmasına çıkacak.

 

Ay-yıldızlı ekip 216'sı deplasmanda, 215'i iç sahada, 75'i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda toplam 655 gol attı, kalesinde 756 gol gördü.

İlk milli maçını oynayışının 90. yılını kutlayan A Milli Takım, şu ana kadar 84 farklı ülkeye karşı mücadele etti. A Milli Takım, oynadığı 506 karşılaşmanın 434'ünü Avrupalılarla, 27'sini Asyalılarla oynarken, Afrikalılarla 22, Amerikalılarla 20, Okyanusya kıtası temsilcileri ile de 3 maç yaptı.

Milliler, son randevuda 14 Ağustos'ta İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda özel maçta Gana ile 2-2 berabere kaldı. Bu karşılaşma aynı zamanda A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın son maçı oldu. Milliler, yarınki Andorra maçına 3. kez göreve getirilen Fatih Terim yönetiminde çıkacak.

 

- Kayseri'de 3. milli maç

 

A Milli Futbol Takımı, Andorra maçını oynayacağı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda 3. kez sahaya çıkacak.

Milliler, daha önce 2 Haziran 2009 tarihinde Azerbaycan'ı 2-0 yendiği özel maçta ve 5 Eylül 2009 tarihinde 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grubunda 4-2 kazandığı Estonya karşılaşmasını Kadir Has Stadı'nda oynamıştı.

Bu iki maçta da A Milli Takım'ın başında yarınki karşılaşmada olduğu gibi Fatih Terim vardı.

 

- Andorra ile 2. randevu

 

A Milli Futbol Takımı, yarınki rakibi Andorra ile tarihte ikinci kez karşılaşacak.

İki ülke A milli takımları arasında 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Andorra'da yapılan maçı Türkiye 2-0 kazandı.

- Hasan Ali Kaldırım'ın istikrarı

A Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde en istikrarlı oyuncusu Hasan Ali Kaldırım oldu.

Fenerbahçe'nin sol beki, grupta geride alan 6 maçta 90 dakika oynayan tek futbolcu unvanını aldı.

Görevden ayrılan eski teknik direktör Abdullah Avcı, gruptaki 6 maçta 27 futbolcuyu sahaya sürerken, Hasan Ali Kaldırım toplam 540 dakika sahada kalmayı başardı. Grupta 6 maçta da görev yapan diğer futbolcular ise Umut Bulut ve Nuri Şahin.

- 7 gol 5 futbolcudan

Türk Milli Takımı, gruptaki 6 maçta sadece 7 gol atabildi.

Millilerin golleri Burak Yılmaz (2), Selçuk İnan (2), Emre Belözoğlu, Umut Bulut ve Mevlüt Erdinç'ten geldi.

 

- Son 20 yılın en kötü performansı

 

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde geride kalan 6 maçta sadece 7 puan toplayan A Milli Futbol takımı, son 20 yılın en başarısız dönemini geçiriyor.

Milliler, 1994 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nden sonra en kötü dönemini yaşıyor.

Ay-yıldızlı ekip, 1994 Dünya Kupası elemelerinde ilk 6 maçında 1 galibiyet, 1 beraberlik, 4 yenilgi ile 4 puan almış, diğer dönemlerde bu periyotta en az 8 puan toplamıştı. Teknik direktör Sepp Piontek döneminde 20 yıl önce sadece San Marino karşısında 4 puan alan, Hollanda, Polonya ve İngiltere karşısında yenilen milliler, grubunu da 5. sırada bitirip elenmişti.

 

- Sarı kart ceza sınırında 4 futbolcu var

 

A Milli Futbol Takımı'nın Andorra ile yarın yapacağı maç öncesi aday kadroda yer alan 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Burak Yılmaz, Ömer Toprak, Hasan Ali Kaldırım ve Caner Erkin, Andorra maçında sarı kart görmeleri halinde, 10 Eylül'de deplasmanda Romanya ile yapılacak kritik maçta cezalı duruma düşecek.

Elemelerde aralıklı da olsa iki sarı kart gören oyuncu cezalı duruma düşüyor. Önceki maçlarda sarı kartları bulunan Tunay Torun ve Egemen Korkmaz, Andorra ve Romanya maçları için belirnenen aday kadroya çağrılmadı.

Hamit Altıntop ile Bekir İrtegün, grupta daha önceki maçlarda ikişer sarı kart görerek, cezalı olmuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:16

İLGİLİ HABERLER