Spor
  • 30.6.2010 17:58

A MİLLİLER, REKLAM FİLMİNDE BULUŞTU

Futbolda tek bir pas ile bir futbolcu veya bir takım manşetlere taşınabilir, tek bir şutla gelen gol bir ulusu büyük bir mutluluğa ulaştırabilir. Belki de kaçan bir şut da bir milletin yıkıldığı bir an olabilir. Nike'ın "Geleceği Sen Yaz" temalı kampanyası kapsamında çekilen, A Milli Takım Teknik direktörü Guus Hiddink, Milli Futbolcular Arda Turan, Nihat Kahveci, Hakan Balta ile milli basketbolcu Kerem Tunçeri'nin oynadığı filmde, futbolun bu özel anları vurgulanıyor ve gol olmayan bir şutun bir ülkenin futbola bakışını nasıl değiştirdiği anlatılıyor.

Filmde, Arda Turan'ın bir milli maç sırasında attığı şut kale direğinden dönüyor ve Türkiye'de hayat futbol adına duruyor. Futbol sahaları piknik alanı olarak kullanılmaya başlıyor. Kale ağları balık tutmak için, kupalar saksı olarak kullanılıyor. Arda'nın yakın arkadaşı Kerem Tunçeri Arda'nın telefonlarına çıkmamaya başlıyor. Nihat Kahveci futbolu bırakıyor ve uzamış sakalı ile balık tutarak zaman geçiriyor. Özetle Türkiye'de herkes futbolu hayatından çıkarıyor.

Filmin devamında Arda bir milli takım idmanı öncesinde kendi kendine daha önce kaçırdığı şut pozisyonunu defalarca çalışırken görünüyor. Son bölümde ise Guus Hiddink ile milli futbolcular Nihat ve Hakan, Arda'ya katılarak Türk Milli Takımının geleceğini yazmak için hazırlanıyorlar.

Bir maçta topa her dokunuş o 90 dakikanın, hatta bütün bir turnuvanın ya da sezonun kaderini değiştirebilir. Topa tek bir dokunuş, futbolun geleceğini yazmak için bir fırsat olabilir. Yönetmenliğini Özer Feyzioglu'nun yaptığı çekimler 3 günde tamamlandı ve yaklaşık 100 kişilik bir çekim ekibi görev aldı. Çekimler Ali Sami Yen Stadyumu, Vefa Stadyumu, Nişantaşı, Etiler, Zeytinburnu gibi birçok semt ve mekanda gerçekleştirildi. Çekimlerde birçok Nike filminde futbol aksiyon planlarının koreografisini yapan Andy Ansah yer aldı.

 
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız
 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:21

İLGİLİ HABERLER