Medya
  • 8.7.2009 15:49

AA'DAKİ SKANDAL HABERLERİN FATURASI İKİ MUHABİRE KESİLDİ

Anadolu Ajansı, 3 günde 4 skandal habere imza attı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a bağlı faaliyet gösteren Anadolu Ajansı 4 skandal haberin ardından bugün abonelerine haberlerle ilgili 2 muhabirinin işine son verdiği bilgisini geçti.

Ajans doktorların döner sermaye gelirleri ile ilgili bir haber geçmiş ve doktorları ayağa kaldırmıştı. Bu haberi iptal eden AA daha sonra Münevver Karabulut cinayetinin zanlısı Cem Garipoğlu'nun hapisteki babasının Moskova'da 5 yıl önce yaptığı açılışı, yeni haber olarak abonelerine servis etti.

Hava sıcaklıkları ile ilgili 'sıcaklık 80 derece hissedilecek' haberine de ertesi gün düzeltme yapan Anadolu Ajansı bu sabah da AKP'den istifa haberi ile gündemi hareketlendirdi.

Anadolu Ajansı’nın doğru, güvenilir, tarafsız ve hızlı habercilik imajını doğruluğu teyit edilmemiş haberlerle olumsuz etkileyen; Moskova ve Ankara Parlamento Bürosunda görevli iki personelin kurumumuzla olan ilişkileri, Genel Müdürlüğümüzce yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda kesilmiştir.

ORTALIĞI KARIŞTIRAN İSTİFA HABERİ

Anadolu Ajansı tarafından servis edilen AKP Muş Milletvekili Karayağız istifa etti haberi balon çıktı. Yanlış haber yine AA tarafından düzeltildi...

AA haberi ortalığı karıştırdı: Çin'e tepki gösteren Karayağız'ı 'AKP'den istifa etti' diye duyurdu ANKARA Milliyet AKP Muş Milletvekili Seracettin Karayağız, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşananlara tepki göstermek için Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan istifa etti. Ancak Anadolu Ajansı (AA) bu istifayı, "Karayağız partisinden istifa etti" diye duyurdu. Haber, AKP kulislerinde heyacanlı dakikaların yaşanmasına neden olurken, AA, kısa süre sonra düzeltme geçti.Karayağız, dostluk grubu üyeliğinden istifasını TBMM'nin basın bürolarına gönderdiği bir bilgi notu ile duyurdu. Ancak AA bunu abonelerine saat 12.29'da flaş olarak, "AKP Muş Milletvekili Seracettin Karayağız partisinden istifa etti" diye geçti. Bunun üzerine NTV başta olmak üzere televizyonlar son dakika yaparak Karayağız'ın partisinden istifa ettiğini haberleştirdi. Telefon yağmuruna tutulan Karayağız, NTV'ye bir yanlışlık olduğunu, partisinden değil Çin dostluk grubundan istifa ettiğini söyledi. NTV ise bunun üzerine durumu "AA'nın haberi yanlış çıktı" diye duyurdu. AA'nın saat 12.37'de geçtiği düzeltme haberinde şöyle denildi: "'AKP Muş Milletvekili Seracettin Karayağız partisinden istifa etti' başlıklı flaşımız, 'Geçtiğimiz günlerde Doğu Türkistan'ın şehirlerinde yaşanan insanlık dışı vahşete seyirci kalan Çin hükümetinin bu tavrını protesto ediyor, üyesi bulunduğum Türkiye Cumhuriyeti-Çin Halk Cumhuriyeti Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan istifamın kabulünü saygılarımla arz ederim' şeklinde düzeltilmiştir. Saygılarımızla." Milliyet'in sorularını yanıtlayan Karayağız, "Çin'de yaşayan soydaşlarımız uzun süredir böyle sıkıntı yaşıyorlar. Eğitim ve ticari yönden kısıtlandırılıyorlar. 2 ay önce ziyaretlerimiz oldu. Temaslarımız oldu. Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinin arkasından böyle bir gelişme yaşanması, Çin hükümetinin önlem almaması beni üzdü. Tepkimi böyle gösterdim" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:25

İLGİLİ HABERLER