Dünya
  • 27.2.2022 23:59

AB, Rusya'ya yeni yaptırımları açıkladı

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Sputnik ve Russia Today ile bunlara bağlı medya kuruluşlarının AB'de yasaklanacağını bildirdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı işgalden sonra dünya genelinde uygulanan yaptırımlardan yayın kuruluşları da etkilenmiş, Avustralya Russia Today (RT)'ye yayın yasağı getirmiş, Moldova ise Sputnik'i yasaklamıştı.

Avrupa Birliği (AB), Rusya ve ona yardım eden Belarus'a yönelik yapılan yeni yaptırımları duyurdu.

Konuşmasında AB hava sahasını Rus uçaklarına kapatacaklarını açıklayan  AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Rus yayın kuruluşlarına değindi.

SPUTNİK VE RUSSİA TODAY AB'DE YASAKLANACAK

Sputnik ve Russia Today ile bunlara bağlı medya kuruluşlarının AB'de yasaklanacağını bildiren Leyen, "Kremlin’in medya makinesini AB’de yasaklayacağız. Devlete ait Russia Today (RT), Sputnik ve yan kuruluşları, Putin’in savaşını haklı çıkarmak için artık yalanlarını yayamayacaklar" dedi.

 

AB, Rusya ya yönelik yeni yaptırımları açıkladı #1

 

DAHA FAZLA RUS MİLYARDER KARA LİSTEYE ALINACAK

Belarus'a da yeni ekonomik yaptırımlar uygulanacağını belirten Leyen, "Daha fazla Rus milyarderini kara listeye alacağız." dedi.

İLK KEZ SAVAŞTAKİ BİR ÜLKE İÇİN SİLAH ALIMI VE TESLİMATI FİNANSE EDİLECEK

Öte yandan yapılan açıklamada, AB Komisyonu'nun tarihinde ilk kez savaştaki bir ülke için silah alımı ve teslimatını finanse edecekleri de açıklandı.

 

Güncellenme Tarihi : 27.2.2022 21:51

İLGİLİ HABERLER