Gündem
  • 21.6.2005 03:52

'AB, TÜRKİYE'Yİ İÇİNE ALACAK GENİŞLEMEYİ FRENLİYOR!..'

MEHMET EMİN AVCI
VİYANA (İHA) - Avusturya basını, AB'nin genişleme sürecinde frene bastığını yazdı.

254 bin tirajlı liberal Kurier gazetesi, birliğin genişlemesinden yana olan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen'in birdenbire 'çekimser' bir tutum çağrısında bulunmaya başladığını yazdı.

Gazetede, "AB'yi anayasa ve mali krizin ardından şimdi de bir genişleme krizi tehdit ediyor. Öncelikle de Türkiye söz konusu olduğunda, yeni katılımlara karşı çekimser bir tutum göze çarpıyor. Türkiye'nin en tanınmış destekçilerinden olan Günter Verheugen bile çark ediyor" ifadelerine yer verildi.

Gazete, AB'nin eski Genişleme Komiseri Verheugen'in, ilk olarak Fransızların anayasaya 'hayır' demelerinden sonra çark ettiğini ve Türkiye'nin AB üyesi olup olamayacağı sorusuna bugün kimsenin cevap veremeyeceğini yazdı.
Kurier gazetesi, "Komisyon Temmuz ayı içinde Türkiye ile müzakerelerin başlangıcı ve gidişatına ilişkin ayrıntılı bir öneri sunacak. Ankara o tarihe kadar AB ile Gümrük Birliği'ni imzalamak zorunda. Böylece AB üyesi Kıbrıs'ı da dolaylı olarak tanımış olacak. Şu anda Akdeniz adasının yalnız Rum kesimi Avrupa Birliği'ne dahil" diye yazdı.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:23

İLGİLİ HABERLER