Dünya
  • 30.6.2007 00:08

ABBAS İLE SARKOZY GÖRÜŞTÜ: FRANSA'DAN FİLİSTİN'E TAM DESTEK!..

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile biraraya geldi.
      Fransa'nın başkenti Paris'teki Elysee Sarayı'nda 45 dakikalık görüşmenin ardından Mahmud Abbas, Nicholas Sarkozy'nin Fransa'nın Filistin'e tam destek verdiğini açık bir biçimde dile getirdiğini söyledi.
      Sarkozy için ''Filistin halkına destek konusunda son derece açık ve içtendi'' ifadesini kullanan Abbas, ''Yüreğinden gelenleri ve aklından geçenleri söyleyen ve bunları karşısındakine aktarabilen içten, samimi bir kişiyle görüştüm'' dedi.
      Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Sözcüsü David Martinon de, Sarkozy'nin Abbas'a tam desteğini yinelediğini kaydetti. Sözcü, Sarkozy'nin Abbas'a, ''Başarınızı istiyoruz, barışın garantisisiniz, bu açık'' dediğini aktardı.
      Sarkozy'nin görüşmede, Fransa'nın Filistin yönetimine doğrudan 15 milyon Avro mali yardımda bulunduğunu hatırlattığı ve yeniden başlatılmasına karar verilen mali yardımların doğrudan Filistin yönetimine yapılmasını istediği, ayrıca kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalid'in serbest bırakılmasının ''önemli'' olduğunu söylediği kaydedildi.
      Abbas, bugün İsviçre'nin Cenevre kentinde dünya çapında 161 siyasal partiyi bünyesinde toplayan Sosyalist Enternasyonal konsey toplantısına katılmış ve Hamas'ın tecrit edilmesi gerektiğini söylemişti. İsrail ile müzakere çağrısında da bulunan Abbas, ''Biz açığız, sizlerle adil barış bulmak istiyoruz'' demişti.
      Abbas'ın, 18 Haziran'da Fransa'ya gelmesi bekleniyordu, ancak bu ziyaret 15 Haziran'da Hamas'ın Gazze'nin kontrolünü ele geçirmesiyle sonuçlanan çatışmalar nedeniyle ertelenmişti.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:47

İLGİLİ HABERLER