Asayiş
  • 24.7.2021 22:08

ABD ajanı Sedat Peker'e yazdığı mektupta gerçeği ifşa etti

'Hizmetin karşılığını versin' sözleri ile ABD ajanı gerçeği ifşa etti

FETÖ üyeliğinden yargılanan ve cezaevinde bulunan eski istihbaratçı Enver Altaylı, suç örgütü kurmakla suçlanan Sedat Peker'e mektup yazdı. Mektup, Altaylı'nın ailesi tarafından kullanılan Twitter hesabından paylaşıldı. 15 Temmuz'un mimarlarından olan Altaylı, 'Açıklamaların ülkenin, devletin temizlenmesi için bir fırsattır ve ifşaatın millete yapılan hizmettir. Bu hizmetin karşılığını Rabbim sana versin.' diyerek Peker'e övgüler düzdü.

FETÖ üyeliğinden cezaevinde bulunan istihbarat ajanı Enver AltaylıSedat Peker için bir açık mektup kaleme aldı. Dikkat çeken ifadelerin yer aldığı mektup Altaylı'nın ailesi tarafından yönetildiği belirtilen sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Altaylı'nın Peker'e yazdığı mektupta şu ifadeler yer aldı:

Sözüm Sedat Peker'e. Hepimiz zamanı geldiğinde Mahkeme-i Kübra' da elbette hesap vereceğiz. Sen de, ben de. Allah ininde kim makbul, Kendisi bilir. Ne kendimi temize çıkarırım, ne de başkasını suçlarım. Şimdi gördüğüm şudur. Açıklamaların ülkenin, devletin temizlenmesi için bir fırsattır ve ifşaatın millete yapılan hizmettir. Bu hizmetin karşılığını Rabbim sana versin.

Feridüddin Attar'ın Tezkiretül Evliyasını oku. Fudayl bin İyaz isimli mübarek bir zat vardır. O Allah sevgilisini kendine örnek al. Bir zaman namlı bir eşkiya iken, Rabbim onu ahde vefa sahibi, cesur ve yüreğinin derinliklerinde Allah'ına olan imam olduğu için sevdiği kullarının arasına kattı.

Fudayl'ın Öyküsü Allah'a inanır, çadırında çok namaz kılardı. Ama haramilerin reisi idi. Kervanları soyar, kadınlara dokunmaz, gariplere yardım ederdi. Bir gün adamları bir kervanı bastı. Kervanbaşı on bin altını ile kervandan ayrıldı.

Yolu Fudayl'ın çadırına düştü. Altınları ona emanet bıraktı. Fudayl "koy şuraya, dursun. Sonra alırsın" dedi. Kervana döndü. Herkes bağlanmış ve talan edilmişti. Fudayl'ın çadırına döndü. Anladı ki Fudayl eşkıya başıdır. "Yandım, altınımı elimle eşkiya başına teslim ettim" dedi. Fudayl ona "emanetin şuracıkta, al git" dedi. Kervancı hayretle. Fudayl "bizde emanete hıyanet yoktur" dedi.

Yine bir kervan soyacaktı. Kervanda bir kişi, şu ayeti okuyordu. Fudayl işitti:

"İman edenlerin, Allah'ı anmak ve Haktan inen gerçeği düşünmekten dolayı kalplerinin saygıyla yumuşaması hâlâ gelmedi mi? (Hadit Süresi, 16)

Fudayl der ki, "Bu ayet benim içimi okundu. Yüreğime dokundu." Başını secdeye koydu. Tövbe etti. Uzun uzun ağladı. Herkesle helalleşti. Fudayl'ın Halife Harun Reşid'e yaptığı nasihat önemlidir. Attar'ın Tezkiretül Evliya isimli kitabında Harun Reşit ile görüşmesi anlaşılır. Fudayl'ın hayatı hepimize örnek olsun."

Güncellenme Tarihi : 24.7.2021 22:12

İLGİLİ HABERLER