Dünya
  • 30.4.2006 21:30

ABD ASKERLERİ RAMADİ'DE EVLERİ HAVADAN VURUYOR

İDRİS ARIKAN
RAMADİ - Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısındaki Ramadi kentinde direnişçilerle ABD güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda, ABD askerleri uçaklarla ve uzun namlulu silahlarla bölgeyi vurdu.


Birçok yerin tahrip edildiği Ramadi'de çıkan dumanlar, çatışma sonrası meydana gelen tahribatı gözler önüne seriyor. Saldırılar sonrası olaylarda ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda bilgi alınamazken, kentin birçok yerinden çatışma sesleri yükselmeye devam ediyor. Bölgeye Iraklılar yaklaştırılmazken, çatışmalar sırasında birçok ev ve araç da tahrip oldu. Amerikalılar tarafından vurulan evden kulakları, başı ve vücudu kanlar içinde çıkan 68 yaşındaki Iraklı Hacı Eymen Zeydan, "Apartmanı vurdular. İçerideydim. İçerideyken kulaklarım bombadan kanadı. Alıştık artık bunlara biz. Korkmuyoruz. Allah var" dedi.


Bölgede oturan Hatice El Duleymi isimli başka bir Iraklı da, Amerikalılar'a ateş püskürerek, "Bu mudur Amerika'nın getirdiği demokrasi, bütün evimizi başımıza yıktılar. Ne evimiz ne ailemiz kaldı. Hepsi kaçtılar. Bütün millet artık Amerikalılar'dan ve Bush'tan korkuyor. Allah'tan korkan yok. Amerikalılar her şeyimizi yıktı" diye konuştu.


Barcelona forması giyen 9 yaşındaki Ömer Faruk ise, "Amcamın kızı ve arkadaşlarımla oynuyorduk. Bana da bomba parçasından şarapneller isabet etti" dedi.


Vurulan binadaki kardeşini görünce dua eden Fatma Azzavi ise, "Biz ne yapalım, elimizden ne gelir. Kimse bize yardımcı olmuyor. Amerikalılar bizi sürekli bombalıyor. Bizi de buradan göndermeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.


Öte yandan, Ramadi'nin merkezinde valilik binasından çıkan Iraklı sivil polislerin araçlarına düzenlenen silahlı saldırıda 2 güvenlik görevlisi öldürülürken, olay sonrası bölgeye güvenlik nedeniyle Irak polisinin gitmemesi dikkat çekti.
Ramadi, direnişçilerle ABD askerlerinin yoğun olarak çatıştığı bir kent olarak biliniyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:25

İLGİLİ HABERLER