Dünya
  • 29.5.2006 13:56

ABD ASKERLERİYLE SİVİLLER ARASINDAKİ ÇATIŞMA İSYANA DÖNÜŞTÜ

AHMET BUHARİ
KABİL - Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Amerikan askeri aracının sivil bir aracı ezmesiyle patlak veren çatışmalar isyana dönüştü. Halkın üzerine ateş açılması sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti.
Bagram Üssü'nden çıkan askeri aracın Kabil'e giderken sivil aracı ezerek 1 kişinin ölümüne neden olması üzerine gösteri başlatan Afganlılar'a Amerikan askerleri tarafından ateş edildi. İlk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğü olayın ardından protesto şiddetlenirken, bu sefer de Afganistan askerleri sivil halka ateş açtı. Görgü tanıklarının söylediğine göre, bu olayda da 20'den fazla kişi öldü. Nurullah adlı Afganlı, olaylarla ilgili olarak, "Birden ateş açılmaya başlandı, 1 kişi beni kurtarmak isterken vuruldu. Yanımdaki 3 kişi daha vuruldu. Ben kurtuldum, ellerim kanlı, şimdi ben de Amerikalılar'ı öldüreceğim" dedi. Şefik adlı Afganlı ise, "Amerikan tankları Bagram'dan çıktıktan sonra sivil araçları ezerek Kabil'e kadar geldi. 4 kişiyi de ateş ederek öldürdüler. Biz gösteri yapmak isterken bizim polisimiz ateş etti, 20'den fazla kişinin öldüğünü ben gördüm" diye konuştu. Göstericiler olaylar sırasında bazı araçları da ateşe verdi.
Polislerin ateş açarak dağıtmaya çalıştığı yaklaşık bin kişilik grup, "Amerika'ya ölüm", "Karzai'ye ölüm" sloganları atarak şehrin diplomatik binaların bulunduğu bölümüne doğru yürürken, şehirden silah sesleri yükselmeye devam ediyor.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:08

İLGİLİ HABERLER