Dünya
  • 4.5.2004 00:15

ABD BAŞKANI BUSH'TAN TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNE DESTEK

NILES - ABD Başkanı George W. Bush, Avrupa Birliği'nin (AB) 10 yeni üyeyle genişlemesini memnuniyetle karşıladığını belirtirken, Türkiye'nin AB üyeliğine destek verdi.


Michigan eyaletini ziyaretinde yazılı bir açıklama yapan Bush, "AB'nin Orta Avrupa ve Akdeniz'den 10 ülkeyi üye olarak kabul etmesini alkışlıyorum. Bu hareket, ABD ile Avrupa arasındaki işbirliğini güçlendirecektir" dedi.


Genişlemenin milyonlarca Avrupalı'ya yeni fırsat ve ümitler getireceğini belirten Bush, "NATO ile birlikte AB'nin genişlemesi, Avrupa demokrasilerine daha güçlü birlik getirecek ve özgür, barış içinde bir Avrupa'nın oluşturulmasına katkı sağlayacaktır" ifadesine yer verdi.


Bush, "AB'nin Romanya ve Bulgaristan gibi nitelikli ülkeleri kapsayacak şekilde genişleme hedefini de memnuniyetle karşılıyoruz ve Türkiye'nin AB hedeflerini destekliyoruz" dedi.


Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Polonya, Slovakya, Slovenya, Kıbrıs Rum Kesimi ve Malta, hafta sonunda resmi olarak AB'ye üye olmuşlardı. Genişlemeyle birlikte nüfusu 455 milyona ulaşan 25 üyeli bir kurum olan AB, dünyanın en büyük ticaret bloğu haline geldi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:08

İLGİLİ HABERLER