Dünya
  • 31.10.2005 00:20

ABD BAŞKANI BUSH'UN GÜVEN KAYBI!..

WASHINGTON - Amerikan Time Dergisi, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in başdanışmanın yargılanmasına karar verilmesinden sonra, ABD Başkanı George W. Bush'un, Cheney'e ve danışmanlarına güvenini kaybettiğini öne sürdü.

Time Dergisi, Beyaz Saray'ın bir CIA ajanının adını sızdırdığı iddiasını soruşturan Büyük Jüri'nin, Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in başdanışmanının yargılanmasına karar vermesinin ardından, Cheney ve ekibinin, Başkan Bush'un gözünde yara aldığını ileri sürdü.

Time Dergisi'nde yayımlanan haberde, soruşturmanın özel savcısının, Başkan Yardımcısı Cheney'nin "sağ kolu" olarak bilinen başdanışman Lewis Libby'yi, yargıya müdahale etmek, yemin altında yalan söylemek ve yanlış ifade vermekle suçlamasının ardından Bush'un, çok güvendiği Cheney ve onun danışmanları olan Karl Rove ve Andrew Card'a olan güveninin azaldığı iddia edildi. İsimsiz yayımlanan haberde, "Onun en çok güvendiği ve dinlediği 3 isme güveni azaldı" ibaresi yer alıyor.

Cheney, Karl Rove ve Andrew Card, Bush'un başkanlığında kilit rol oynamışlardı. Başkan Bush'un Yüksek Mahkeme yargıçlığına aday gösterdiği Harriet Miers'ın adaylığının ise, gerek Irak'ın işgalinde ölen ABD askerlerinin sayısının 2 bin olarak açıklanması, gerekse yaşanan 'danışmanlar' skandalından sonra geri çekileceği bildiriliyor.

Time Dergisi, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir haberde, geçtiğimiz haftanın, Bush'un başkanlığı süresince yaşadığı en kötü hafta olduğunu ve ekibinden önemli isimleri ayıracağını iddia etmişti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:46

İLGİLİ HABERLER