Dünya
  • 3.10.2020 00:54

ABD Başkanı Donald Trump hastaneye kaldırıldı

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’a Covid-19 tedavisi sürecinde 'Antikor Kokteyli' verildiği aktarıldı. Trump, tedbir amaçlı olarak hastaneye götürüldü ve burada birkaç gün kalacak.

Beyaz Saray: “Başkan Trump'a 'Antikor Kokteyli' verildi”

 Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'a Covid-19 tedavisi sürecinde “Antikor Kokteyli” verildiği aktarıldı.

ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump'ın Covid-19 testlerinin pozitif çıkmasının ardından gözler Beyaz Saray'a çevrildi. Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows, bugün yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın hafif semptomları olduğunu aktardı.

Meadows, Trump'ın sağlık durumunun sağlık görevlileri tarafından sürekli izlendiğini ifade ederken Trump'ın moralinin iyi olduğunu dile getirdi.

Meadows, Trump hakkında, “İyimserim ki çok çabuk iyileşecek” ifadelerini kullandı. Tedaviye ilişkin bilgi vermeyen Meadows, Hope Hicks hakkındaki soruları ise cevapsız bıraktı.

ANTİKOR KOKTEYLİ VERİLDİ

ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump'ın Covid-19 testlerinin pozitif çıkmasının ardından gözler Beyaz Saray'a çevrildi. Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'a Covid-19 tedavisi sürecinde bir doz (8 gram) “Antikor Kokteyli” verildiği aktarıldı. Trump'ın doktoru Sean P. Conley yaptığı açıklamada, Başkan Trump'ın tedavi sürecinde önlem olarak Regeneron tarafından üretilen Antikor Kokteyli'nden bir doz aldığını ifade ederek, antikorlara ek olarak Trump'a çinko, D vitamini, famotidin, melatonin ve aspirin verildiğini dile getirdi.

Trump yetkilerini devretmedi, görevini sürdürüyor

“YORGUN AMA MORALİ YERİNDE”

Conley, “Bu öğleden sonra Başkan Trump yorgun ama morali yerinde. Uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından değerlendiriliyor. Birlikte bir sonraki adımlarla ilgili olarak başkana ve eşine tavsiyelerde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

ABD’li biyoteknoloji şirketi Regeneron tarafından geliştirilen Antikor Kokteyli'nin 29 Eylül’de yapılan denemelerinde virüsle enfekte olmuş ancak hastaneye kaldırılacak kadar hasta olmayan hastalarda viral seviyeleri azalttığı ve semptomları daha hızlı hafiflettiği belirtilmişti.

Trump hastaneye vardı

TEDBİR AMAÇLI HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Beyaz Saray, coronaya yakalanan Trump’ın tedbir amaçlı olarak hastaneye götürüldüğünü ve burada birkaç gün kalacağını bildirdi.

CUMHURİYETÇİ SENATÖR DE CORONAYA YAKALANDI

Cumhuriyetçi Senatör Mike Lee, Twitter hesabından yaptığı açıklamada corona virüsü testinin pozitif çıktığını ve 10 gün boyunca kendini izole edeceğini duyurdu.

Senato Adalet Komisyonu üyesi olan Senatör Lee, Beyaz Saray’ı birkaç gün önce ziyaret ederken yaptırdığı testin negatif olduğunu ancak dün yaptırdığı testin sonucunun pozitif çıktığını açıkladı.

SEÇİM KAMPANYALARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Dün akşam saatlerinde Trump, sosyal medya hesabı üzerinden Beyaz Saray İletişim Direktörü Hope Hicks'in COVID-19'a yakalandığını duyurmasının ardından eşi Melania Trump ve kendisinin de hastalığa yakalandığını açıklamıştı.

ABD'de 3 Kasım'da yapılacak olan başkanlık seçimlerinin güçlü adaylarından olan Trump'ın seçim kampanyası etkinlikleri ise Covid-19 engeline takıldı.

Trump’ın Seçim Kampanyası Danışmanı Bill Stepien bugün yaptığı yazılı açıklamada, daha önceden planlanan Trump’ın katılacağı kampanya etkinliklerinin ya sanal ortama taşınacağını ya da ileri bir tarihe erteleneceğini duyurdu.

Stepien, Trump ailesinin katılacağı duyurulan etkinliklerin de ertelendiğini açıkladı. İleri tarihli etkinliklerin ise değerlendirme aşamasında olduğunu belirten Stepien, “Covid-19 testi negatif çıkan Başkan Yardımcısı Mike Pence, planlanan kampanya etkinliklerini yapmaya devam edecek. Trump hakkındaki açıklamaları Beyaz Saray yapacak” dedi.

İŞTE HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜĞÜ GÖRÜNTÜLER

Ajanslara düşen son dakika bilgisine göre Donald Trump tedavisine askeri hastaneden devam edecek. Koronavirüse yakalandığını duyurduktan sonra ilk kez görüntülenen Donald Trump gazetecilere açıklama yapmadı.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'dan üzerinde takım elbisesi ve yüzünde maske ile yürüyerek çıkıp, kendisini bekleyen başkanlık helikopterine bindi.

Gazetecilere açıklamada bulunmayan Trump, baş parmağını kaldırıp "her şey yolunda, sorun yok, çok iyi" anlamlarında kullanılan işareti yaparak görüntü verdi. Trump, ardından, gelecek birkaç gününü geçireceği Maryland eyaletindeki Walter Reed Askeri Hastanesine vardı.

ABD Başkanı dün gece yaptığı Twitter paylaşımında, "Bu gece First Lady ve benim Kovid-19 testimiz pozitif çıktı. Karantina ve iyileşme sürecine hemen başlayacağız. Bu süreci beraberce atlatacağız." ifadeleriyle koronavirüse yakalandığını açıkladı.

 

Güncellenme Tarihi : 3.10.2020 03:01

İLGİLİ HABERLER