Dünya
  • 22.10.2005 00:06

ABD BAŞKANI GEORGE W. BUSH, BM'Yİ ACİLEN HAREKETE GEÇMEYE ÇAĞIRDI

SIMI VALLEY (İHA) - ABD Başkanı George W. Bush, BM komisyonu tarafından hazırlanan ve Suriyeli üst düzey yetkililerinde olayın içinde olduğunu ileri süren raporun ardından, BM'yi 'acilen harekete geçmeye' çağırdı.


ABD Başkanı George W. Bush, Lübnan eski Başbakanı Hariri suikastı ile ilgili olarak BM müfettişi Detlev Mehlis'in başkanlığındaki BM komisyonu tarafından hazırlanan ve Suriyeli üst düzey yetkililerinde olayın içinde olduğunu ileri süren raporun ardından, BM'ye 'acil harekete geçme' çağrısında bulundu. George Bush tıpkı Condoleezza Rice gibi raporun 'çok rahatsız edici' olduğunu söyleyerek, "Bugün, çok ciddi bir rapor açıklanmıştır. Dünya bu raporu çok dikkatle incelemeli ve ona göre bir yaptırım uygulamalıdır" dedi.


ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ise, Suriye Hükümeti'nin 14 Şubat'taki suikasttan sonra BM ile işbirliği içine girmediğini vurgulayarak, "Raporu ilk okuduğumda beni çok rahatsız etti" şeklinde konuşarak, BM Güvenlik Konseyi üyeleriyle birkaç gün içinde konu hakkında görüşeceklerini söylemişti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER