Dünya
  • 29.5.2006 17:40

ABD BAŞKANI GEORGE W. BUSH’TAN “KURTLAR VADİSİ” REPLİĞİ!...

West Point Askeri Akademisi’ndeki tören sırasında bir konuşma yapan ABD Başkanı George W.Bush, "Kurtlar Vadisi Irak" filmindeki Amerikalı albay gibi konuştu...




Bush, eski Başkan Harry Truman’ın soğuk savaş tehlikesini önceden gördüğünü ve Türkiye ile Yunanistan’a askeri ve ekonomik yardımlar yaptığını...


West Point Askeri Akademisi’ndeki tören sırasında bir konuşma yapan ABD Başkanı George W.Bush, eski Başkan Harry Truman’ın soğuk savaş tehlikesini önceden gördüğünü ve Türkiye ile Yunanistan’a askeri ve ekonomik yardımlar yaptığını, Truman’ın bu vizyonu sayesinde ABD’nin soğuk savaşı kazandığını, Yunanistan ve Türkiye’nin komünizm tehlikesinden kurtulduğunu söyledi.


Bush, Şam ve Tahran’a da mesaj yollayarak Amerika’nın güvenliğinin Ortadoğu’da demokrasinin yayılmasına bağlı olduğunu söyledi. Bush, "Sorunlu bölgede, demokratik reformların yanında durarak, özgürlüğü milyonlara götüreceğiz ve gelecek nesiller için barışın temelini atacağız" dedi.


Başkan Bush’un, Türkiye ile ilgili sözleri, Kurtlar Vadisi Irak filminde Albay Sam Marshall (Billy Zane) ile Polat Alemdar’ın (Necati Şaşmaz) arasında geçen diyaloğu hatırlattı.


İşte o diyalog


Polat Alemdar: Bu çuvalı kafana geçireceğim... Aynı şeyi adamlarına da yapacağım.


S. W. Marshall: Bu çuvallar senin askerlerinin başına geçirdiğim çuvallar mı?


Polat Alemdar: Hala başın gövdenin üstündeyken geçir şunu kafana...


S. W. Marshall: Tamam, bak Türk! Türkleri çok iyi tanırım, Övünmeyi severler. Değişmez Irak politikalarınız vardır. Sana bir şey söyleyeyim mi? Irak politikanızın içine ettik. Yani buna alınmadınız da, başınıza geçen iki çuvala mı alındınız. Neye alındığınızı söyleyeyim. Birleşik devletler son 50 yıldır size para ödüyor. Donunuzun lastiğini bile biz gönderiyoruz. Nasıl unutursunuz komünistlerden sizi kurtarmamız için yalvardığınızı.

 

(uçankuş)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:07

İLGİLİ HABERLER