Dünya
  • 7.11.2020 22:55

ABD Başkanı seçilen Biden'dan ilk açıklama

ABD’nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Amerika, büyük ülkemize liderlik etmem için beni seçtiğin için onur duyuyorum. İşimiz zor olacak ama size söz veriyorum, bana oy versin vermesin tüm Amerikalıların Başkanı olacağım. Bana olan inancınızı koruyacağım” dedi.

ABD 46. Başkanı Joe Biden oldu

ABD’de 3 Kasım’da yapılan başkanlık seçimlerinde günler sonra kazanan belli oldu. Demokratların adayı ve eski Başbakan Yardımcısı Joe Biden, 20 delegeye sahip Pennslyvania’da oyların yüzde 49,6’sını alarak seçimi kazandı ve 284 delegeye ulaştı. Biden, ABD’nin 46. Başkanı seçildi.

AP'nin verilerine göre Biden oyların yüzde 49,6'sını alarak eyaletteki 20 delegeyi hanesine yazdırdı.

Böylece, 253 olan delege sayısını 273'e çıkaran Biden, ABD'nin seçilmiş başkanı oldu.

Georgia, Nevada ve Arizona eyaletlerinde de Biden önde iken Trump'ın bu üç eyaleti kazanması dahi artık başkanlık yarışına etki etmeyecek.

BİDEN'DAN İLK AÇIKLAMA
 
ABD’nin 46. başkanı olan Biden’dan ilk açıklama geldi. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Biden, “Tüm Amerikalıların başkanı olacağım” dedi

Biden'in açıklaması şu şekilde:

Bu harika ülkeye liderlik etmek için beni seçtiğinizden dolayı gurur duydum. Üstümüzdeki bu yük çok ağır olacak fakat size söz veriyorum. Bana oy veren ya da vermeyen tüm Amerika'nın başkanı olacağım. Bana gösterdiğiniz inancı koruyacağım.

bb-002.jpg

 

Güncellenme Tarihi : 8.11.2020 11:19

İLGİLİ HABERLER