Gündem
  • 29.6.2008 12:03

ABD BU TÜRK KIZINI KONUŞUYOR!

Amerika'nın New York kenti bir Türk kızının başarısını konuşuyor. Sine Bayar isimli genç öğretmen 8 bin 300 aday arasından en iyi öğretmen seçilerek 'mükemmellik' ödülü aldı. Çikolata fabrikasından engelli çocuklar için sanat okuluna dönüştürülen ve Bill Gates'in de desteklediği Bronx Görsel Sanatlar Lisesi'nde eğitim veren Bayar, Amerika'nın en iyi öğretmenleri arasına girerek adını Amerikan eğitim tarihine yazdırdı. Sine öğretmene bu ödül, 'görsel sanatlar eğitim müfredatına büyük katkı sağladığı ve Japonya'yı ziyaret ederek kültürel bir değişim programı kurduğu' için verildi. Şimdiye kadar verilen en büyük para ödülü olan 7 bin 500 doları da kazanan Bayar, okuluna da ekonomik katkı sağladı. Öğrencilerin, okul yönetiminin ve öğretmen arkadaşlarının çok sevdiği Bayar, bir Türk olarak böylesine bir ödül almaktan gurur duyduğunu söyledi. Okul müdürü George York'a göre ise 'O, tüm dünya için bir hediye.'

 

SONRAKİ HEDEFİM TÜRKİYE

Tüm çevresinin 'ödülü haketti' dediği Bayar, “Bu ödülü bir Türk olarak aldığım için çok gururluyum. Okulda ve çevremde Türk bir öğretmen olduğum biliniyor. Bu yüzden ülkem adına çok mutluyum” diye konuştu. Başarısının anahtarının her şeyi geride tutarak 'çocuklarım' dediği öğrencileri düşünmek olduğunu kaydeden Bayar, bundan sonraki amacının Türkiye'de engelli çocuklar için bir bağlantı kurmak olduğunu söyledi.

 

“Tüm dünya için bir hediye”

Sine öğretmenin eğitim verdiği New York'taki engelliler okulunun kurucusu ve Müdürü Dr. George York, Bayar'ın gerçekten alışılmışın dışında bir iş başardığını söyledi. York, “Sine saklanmış özel bir hediyeydi. Şimdi tüm dünya bizim böyle bir öğretmenimiz olduğunu biliyor. Sinem sadece bu okul için değil tüm toplum ve dünya için bir hediye” şeklinde konuştu. Bayar'ın öğrencileri de onun çok iyi bir öğretmen olduğunu, işini muhteşem yaptığını dile getirdi. Doktor bir çiftin çocuğu olarak ABD'de dünyaya gelen Bayar, Uluslararası İlişkiler mezunu. 'Özel eğitim' üzerine master yapan Bayar, 5 yıldır öğretmen.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER