Gündem
  • 15.10.2005 01:15

ABD DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI : TÜRK KADINI DİKBAŞLI

EVRİM ÖCAL BUNN
WASHINGTON  - ABD Dışişleri Halk Diplomasisi ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Karen Huges, geçtiğimiz ay Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında özellikle Türk kadınlarının ABD politikalarına yönelik eleştirilerinin kendisini şaşırtmadığını söyledi.


ABD'nin başkenti Washington'da George Washington Üniversitesi tarafından düzenlenen "Amerika'nın dünyadaki imajı" konulu forumda konuşan Karen Huges, Türkiye'de karşılaştığı kadınları "Eylemci, dikbaşlı, iradeli ve etkin" olarak tanımladı.


Türkiye ziyaretinden çok memnu kaldığını ve Türkiye'yi büyüleyici bulduğunu belirten Huges, "Gazetelerde çıkan her habere inanmamalısınız. Biliyorum ki bu birçoğunuzu şok edecek. Türkiye'de çok kuvvetli karşı fikirlere şahit oldum, ancak bu tür fikirleri zaten duymayı bekliyordum" diye konuştu. Gazetelerde yazıldığı üzere duyduğu eleştiriler karşısında afallamadığını belirten Huges, "Tam tersine çevremdeki bazı kişilere de söylediğim gibi ABD'nin Irak politikasına karşı olan eylemci, dikbaşlı, iradeli ve etkin kadınlarla karşılaştığıma şaşırmadım. Bunu bekliyordum. Eğer benzeri bir grup kadınla ABD'de bir araya gelseydim aynı şeyleri duyardım" ifadelerini kullandı.


Huges, ABD'nin Irak'a girerek Saddam Hüseyin'i yerinden etmesine karşı çıkan bir çok insan olduğunu anlayışla karşıladığını belirtti. Huges, ABD'li gençleri Mısır, Türkiye gibi ülkelere eğitime gitmeye teşvik ettiklerini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:54

İLGİLİ HABERLER