Dünya
  • 26.10.2005 19:57

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI RICE'TAN İFTAR YEMEĞİ...

EVRİM ÖCAL BUNN
WASHINGTON (İHA) - ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Ramazan ayı dolayısıyla, Washington'daki Müslüman toplumun ileri gelenlerine Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nda bir iftar yemeği verdi.


Washington'daki Müslüman toplumun ileri gelenlerine verdiği iftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Rice, ABD'de binlerce kişinin ölümüne ve evsiz kalmasına yol açan Katrina kasırgasında Müslüman ülkelerden gelen yardıma dikkat çekerek, "Müslümanlar, Ramazan ayını çevreleyen dini geleneklerin kalbini oluşturacak şekilde cömertlik ve iyilik örnekleri sergiledi" dedi. Güney Asya'daki deprem felaketinin ardından binlerce Müslüman'ın, yardım çabalarına önderlik ettiğini de hatırlatan Rice, İslam ve diğer dinlerdeki şefkat, işbirliği ve yardım ruhunun, her toplumun temel unsurları olduğunu, ancak özellikle demokrasilerde önemli yer tuttuğunu kaydetti.


Ramazan ayında iftar daveti vermek Bush yönetimiyle birlikte Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı'nda geleneksel hale geldi. Başkan Bush da geçtiğimiz hafta Beyaz Saray'da Müslüman ülkelerin büyükelçilerinin davetli olduğu bir iftar yemeği vermişti. Yemeğe, Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Faruk Loğoğlu da katılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:48

İLGİLİ HABERLER