Dünya
  • 17.1.2014 09:15

ABD her gün 200 milyon mesajı inceliyor

BBC Türkçe’nin haberine göre; İngiliz basını, eski CIA ajanı Edward Snowden’ın sızdırdığı bilgilere dayandırdığı haberinde, NSA’in cep telefonu mesajlarından elde ettiği verilere İngiliz casusların ulaştığını aktardı. BBC’ye açıklama yapan bir NSA yetkilisi, cep telefonu mesajlarının toplanmasının yasal olduğunu savunurken, bunların keyfi toplandığını düşünmenin yanlış olacağını söyledi.

Guardian Gazetesi, NSA’in İngiliz muadili GCHQ’nun İngiltere’deki bazı kişilerin bilgilerine ulaşmak için NSA’in veri tabanını kullandığını yazdı. Kurumdan BBC’ye yapılan açıklamada, tüm çalışmaların yasalara uygun olduğu belirtildi.

Haberede; ‘Dishfire’ adlı program cep telefonu mesajlarını inceleyip cevapsız çağrı bırakan numaralara, yer ve seyahat bilgilerine, mali, ödeme bilgilerine ve elektronik iş kartlarındaki isimlere kadar çok sayıda veriye ulaşabildiği kaydediliyor.

Haberde, 2012 yılının sonlarına kadar kullanılan programdaki geniş veri tabanıyla NSA’in hedefte olmayan veya şüpheli görülmeyenlerin de bilgilerine ulaşıldığı belirtiliyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:25

İLGİLİ HABERLER