Dünya
  • 30.6.2008 00:09

"ABD İLE BAĞLANTILI GRUPLAR ARASINDA PEJAK DA VAR"

ABD'de yayımlanan New Yorker dergisinde çıkan, başkan George W. Bush yönetiminin İran rejiminin istikrarını bozacak ülke içi operasyonlara hız verdiği yönündeki haberinde, ABD kurumlarının ilişkide bulunduğu gruplar arasında terör örgütü PKK baglantılı Pejak da sayıldı.
Yazar Seymour Hersh'ün kaleme aldığı ve George W. Bush'un İran'daki gizli operasyonları finanse etmek için geçen yıl sonlarında Kongre'den 400 milyon dolarlık özel bir ödenek elde ettiği dile getirilen yazıda, ABD Merkezi Haberalma Örgütü (CIA) ile özel kuvvetlerin, İran'daki türlü örgütlerle ilişkide olduğu görüşü savunuldu.
Bunlar arasında Sünni Arap örgütü Cundullah, Beluciler'in örgütü ve İran'daki rejim muhalifi Halkın Mücahitleri'nin yanısıra Pejak'ın da yer aldığı iddia edildi.
Hersh, derginin internetten bugün yayımlanan 7-14 Temmuz tarihli sayısında yer alacak yazıda, ABD'nin Pejak'ı desteklediği yönündeki haberlerin, Türkiye ile ABD arasında ''sürtüşme kaynağı oluşturduğunu'' da öne sürdü.
Askeri stratejist Sam Gardiner'in verdiği bilgiye göre, son haftalarda Pejak'ın İran'da güvenlik güçleriyle girdiği çatışmalarda ve düzenlediği terörist saldırılarda kaydadeğer artış oldu.
ABD Dışişleri Bakanlığı, daha önceki açıklamalarında, ABD ile Pejak arasında ilişki bulunduğu iddialarını yalanlamıştı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER