Dünya
  • 29.10.2019 08:48

ABD İslam ile IŞİD'i bir tuttu! ABD, Bağdadi'nin cesedini...

"İslami terör" safsatasıyla Müslümanları hedef tahtasına oturtan ve DEAŞ'ı Müslümanlar tarafından yönetilen bir örgüt olarak göstermeye çalışan küresel eşkıya ABD, Bağdadi'nin cesedi üzerinden yine kara propaganda yürüttü. ABD'li yetkililer, Bağdadi'nin cesedinin İslami usüllere göre defnedildiğini iddia etti.

ABD'li yetkililerden yapılan açıklamaya göre pazar gece saatlerinde İdlib'in Barişa bölgesinde özel bir operasyonla öldürüldüğü belirtilen DEAŞ elebaşısı Ebubekir el-Bağdadi için denizde bir cenaze töreni düzenlendi.

İslam'ı yine DEAŞ'ın yanına koydular!

Reuters haber ajansına konuşan isimleri açıklanmayan iki ABD'li yetkili, Bağdadi'nin cansız bedeninden geriye kalanların denize gömüldüğünü ve bu sırada 'İslami usullerin de yerine getirildiğini' iddia etti.

Yetkililer, törenin nerede düzenlediği ya da ne kadar sürdüğü konusunda herhangi bir bilgi vermedi.

Diğer yandan yetkililer, Bağdadi'nin cesedine ait parçaların uçaktan atıldığına inandıklarını belirtti.

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, dünkü basın brifinginde, Bağdadi'nin cesedinden 'uygun şekilde kurtulduklarını' dile getirmişti.

Bağdadi'nin yok edilme anının videosu ve fotoğraflarına sahip olduklarını dile getiren Milley, halihazırda 'gizliliği kaldırma' sürecinin yürüdüğünü belirterek, "Sizlere bunun bazı video ve fotoğrafları sunulacak" demişti.

Güncellenme Tarihi : 29.10.2019 09:57

İLGİLİ HABERLER