Dünya
  • 30.5.2006 11:41

ABD, KUZEY IRAKLI KÜRTLERİ KORUMA ALTINA ALDI

WASHİNGTON - Amerikan The Washington Post gazetesi, Irak'ın batısındaki Anbar eyaletine, 'El Kaide' direnişiyle mücadele etmek üzere Amerikan kuvvetlerinden 3 bin 500 kişilik Zırhlı Tugay'ın gönderilerek, buradaki kuvvetin güçlendirileceğini bildirdi.
Gazetenin haberine göre, Irak'taki Amerikan komutanı General George Casey, Irak için Amerikan ihtiyat birlikleri olan 2. Tugay ve 1. Zırhlı Tümen'i Anbar bölgesindeki direnişe karşı mücadelede takviye için göreve çağırdı. Gazete, adı açıklanmayan bir Sünni şeyhin, Irak'taki El Kaide lideri Ebu Musab El Zarkavi'nin Amerikalılar'dan daha kuvvetli olduğunu ileri sürdüğünü yazdı. Şeyhin, "Zarkavi bölgeyi kontrol edenlerden biri. Amerikan üssüne giren ve çıkanı öldürüyor. Amerikalılarla toplantılara son verdik. Çünkü doğrusunu söylemek gerekirse, biz Amerikan tarafına güvenimizi kaybettik. En azından bizi koruyamıyorlar" şeklinde konuştuğunu yazdı.
Anbar eyaletinde daha çok Sünni direnişçiler faaliyet gösterirken, burada şu anda Amerikan deniz piyadeleri direnişe karşı mücadele ediyor. Özellikle Anbar eyaletinin başkenti Ramadi'de, direnişçiler ve Amerikan kuvvetleri arasındaki çatışmaların artmasıyla birlikte, buradaki Amerikan kuvvetlerine takviye kuvvetler gönderiliyor.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:07

İLGİLİ HABERLER