Dünya
  • 30.11.2007 06:45

ABD KUZEY IRAK'TA PETROLÜN PEŞİNDE!..

John Negroponte Kuzey Irak’a geldi. Kürtlerle petrol anlaşmaları ve PKK konusunda konuştu. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Negroponte, Irak Bölgesel Kürt Hükümeti yetkilerini ziyaret ederek Türkiye'yle ilişkiler, petrol ve ortak bazı konuları ele aldılar.

Bölgesel Kürt Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Negroponte, terör örgütü PKK'nın ortak bir sorun olduğunu belirtti. Negroponte, "Burada Türkiye'yle ilişkiler, petrol ve ortak bazı konuları ele aldık. Bu konular üzerine görüş alışverişinde bulunduk. PKK konusunda görüşlerimiz belli. ABD, Türk, Irak ve Bölgesel Hükümeti bunu bir sorun olarak görmekteyiz” dedi.

ANLAŞMALARA DESTEK

Bu arada, Kürt Yönetimi, Bağdat hükümetinin itirazlarına rağmen yabancı şirketlerle petrol anlaşmaları imzalamaya devam edeceğini açıkladı. Kürt petrol yetkilisi Aşti Havrami, Bağdat hükümetinin Petrol Bakanı Hüseyin El Şehristani'nin, Iraklı Kürtler’in imzaladığı petrol sözleşmelerinin geçersiz ve yasadışı olduğu yönündeki kararını tanımadıklarını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER