Dünya
  • 27.1.2020 16:39

ABD o ülkeye çağrı: Bizi koruyun

ABD ile İran arasında Irak'ta yaşanan gerilim tırmanıyor. Dün ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne yapılan füzeli saldırı sonrası ABD, Bağdat hükümetinden yardım istedi.

ABD, Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'ne gerçekleştirilen saldırılar sonrası Bağdat hükümetini Amerikan diplomatik tesislerini korumaya çağırdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, 5 füzenin Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'ne isabet etmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Irak hükümetini diplomatik tesislerimizi koruma yükümlülüğünü yerine getirmeye çağırıyoruz” dedi.

Yetkili yaptığı açıklamada, "Eylül ayından bu yana İran ve İran destekli milislerin Irak'ta bulunan ABD tesislerine karşı 14'ten fazla saldırı gerçekleştirdiğini ve İran destekli silahlı grupların tehdit oluşturduğunu” belirtti.

Öte yandan Bağdat ve güneyinde yaşanan protestocular ve güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sırasında iki protestocu vurularak öldürüldü, bu sırada Bağdat'ta Yeşil Bölge içindeki ABD Büyükelçiliği yakınına düşen 5 füze nedeniyle bir kişi de yaralandı.

Irak’ta göstericiler, 1 Ekim’den bu yana köklü siyasi reform çağrısında bulunarak bir kez daha Bağdat ve diğer şehirlerde Cumartesi günü eylem yapmak üzere sokaklara indi.

 

Güncellenme Tarihi : 27.1.2020 16:40

İLGİLİ HABERLER