Dünya
  • 19.5.2022 12:36

ABD Senatosu’na oynayan Doktor Mehmet Öz ilk sonuçları

ABD kanallarında yayınlanan ünlü televizyon programı Dr. Oz'un sunucusu, Doktor Mehmet Öz, geçtiğimiz Aralık ayında senatör olmak için Cumhuriyetçi Parti’den aday olacağını açıklamıştı. Seçim vaadi olarak seçilmesi halinde Türk vatandaşlığından çıkma sözü veren Öz, eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından da büyük destek görmüştü. Pensilvanya eyaletinde Cumhuriyetçilerin adayını belirlemek için yapılan seçimlerde Öz, rakiplerine fark attı.

ABD'li televizyon kanallarının ünlü siması Doktor Mehmet Öz, senatörlüğe oynuyor. Geçtiğimiz Aralık ayında Cumhuriyetçi Parti'den aday olacağını açıklayan Öz, tepki çeken bir seçim vaadinde bulunmuştu.

SKANDAL SEÇİM VAADİ İŞE YARADI

FETÖ lobisinin desteğini alabilmek için teröristbaşı Fetullah Gülen'e sahip çıkan Öz, rakiplerine Amerikan kimliğini kanıtlamak için Türk vatandaşlığını bırakacağını açıklamıştı. Daha önce Türk kimliğiyle gurur duyduğunu açıklasa da "daha Amerikan" bir imaj çizebilmek için bu seçim sözünü veren Öz, eski ABD Başkanı Donald Trump'la da seçim kampanyası için omuz omuza vermişti.

Senatör olabilmek için ilk olarak parti içi rakipleriyle karşı karşıya gelen Öz, Pensilvanya'daki yarışı az farkla önde götürüyor.

Pensilvanya'da dün yapılan seçimde, bölgelerden gelen bildirimlere göre oyların yüzde 95'i sayıldı. Öz'ün rakibi Dave McCormick'ten yaklaşık 2 bin oy farkla önde olduğu belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 19.5.2022 12:38

İLGİLİ HABERLER