Dünya
  • 11.7.2009 12:40

ABD, TÜRKMENİSTAN'IN DESTEĞİNDEN MEMNUN

AŞKABAT - Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'un Nabucco'ya destek açıklamasını olumlu bulduklarını söyledi.
Burns, Türkmen liderin ''Nabucco Boru Hattına doğal gaz vermeye hazırız'' açıklamasıyla ilgili sorusuna, ''Berdimuhamedov'un Nabucco'ya gaz vermeye hazırız sözlerini duydum. Son derece olumlu karşılıyoruz. Zaten, Türkmenistan uzun zamandır enerji hatlarını çeşitlendirmek istiyor. Bu konuda ABD enerji şirketlerinin de enerji kaynaklarının arttırılması konusunda değişik teklifleri oldu. Bu konudaki teknik değerlendirme süreci devam ediyor'' yanıtını verdi.
Berdimuhamedov ile dün bir araya geldiğini belirten Burns, görüşmede ekonomi, enerji, sosyal ve kültürel, insan hakları ve uluslararası terörizmle mücadele alanlardaki işbirliğini ele aldıklarını açıkladı. Burns, Türkmen lider ile birlikte Afganistan'ın istikrarı için ortak çalışmaları da değerlendirdiklerini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:20

İLGİLİ HABERLER