Dünya
  • 11.5.2013 20:31

ABD ve İran'dan çok sert Reyhanlı açıklaması

ABD Büyükelçiliği, Reyhanlı’da meydana gelen patlamalar için yaptığı açıklamada, “ABD Türk halkının yanında” dedi. İran ise patlamaların “vahşi bir terör cinayeti” olduğunu bildirdi

ABD Büyükelçiliği: “ABD Türk halkının yanında”

Büyükelçilik’ten yapılan açıklamada, “Amerika Birleşik Devletleri adına, Reyhanlı’da meydana gelen kanlı saldırıda hayatını kaybeden onlarca kişinin ailelerine ve yakınlarına en içten taziyelerimizi gönderiyorum. Hayatların trajik kaybının yasını tutarken, yaralıların da en kısa sürede sağlıklarına kavuşması için dua ediyoruz. Amerika Birleşik Devletleri, bugün gerçekleşen hain saldırıyı kuvvetli şekilde kınamakta ve bu suçu işleyenleri belirlemek ve yargı önüne getirmek için Türk halkının ve Hükümetinin yanında yer almaktadır” denildi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: "Saldırıları kınıyoruz. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD olarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıları kınadıklarını belirterek, "Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" ifadesini kullandı.
     Kerry, Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili yazılı açıklama yaptı.
     ABD olarak Reyhanlı'da arabaların patlatılmasıyla yapılan saldırıları kınadıklarını belirten Kerry, şunları kaydetti:
     "Türkiye ile ne kadar yakın ortaklığımız bulunduğu ve son üç ayda Dışişleri Bakanı olarak benim çalışmalarımın merkezinde Türkiye'nin ne kadar hayati bir muhatap olduğu göz önüne alındığında, bu korkunç haber hepimizi, özellikle kişisel olarak en derinden etkiledi. Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız."
     Kerry, kurbanların ailelerine başsağlığı dileyerek, tüm düşüncelerinin yaralılarla birlikte olduğunu kaydetti. 

İran: “Vahşice bir terör cinayeti”
 
İRAN Büyükelçiliği, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydan gelen patlamaların “vahşi bir terör cinayeti” olduğunu bildirdi. İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Asya ve Pasifikten Sorumlu Bakan Yardımcısı Seyed Abbas Araghchi, olayla ilgili olarak, “Sivil insanları hedef alan böyle bir cinayet dünyanın neresinde olursa olsun kınanmaya mahkumdur. Terörizm ile mücadele, tüm ülkelerin ortak gorevidir. Olayda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER