Dünya
  • 19.9.2013 02:06

ABD yapacağını yaptı!..

Hava kuvvetleri yaptıkları denemede, sahip oldukları süpersonik bomba B-1B ile hedef aldıkları küçük korsan botları vurmakta da ne kadar başarılı olduklarını ispatlamış oldu.

Yapılan açıklamada Meksika Körfezi'nde gerçekleştirilen lazer güdümlü füze denemesinin amacının, B-1B'nin denizdeki ufak cisimleri vurmakta ne kadar başarılı olduğunu anlayıp, bu şekilde etkili bir silahı nasıl daha da geliştirebilmek olduğu söylendi.

Washington Post'un haberine göre, İran gibi ülkelerin Pers kıyılarında kullandıkları yüksek hızlı motorları gözönünde bulundurularak yapıldığı düşünülen deney, daha büyük bir sorun teşkil eden Somali korsan tekneleri için kullanışsız görünüyor. Aldığı hedeflere göre büyük hacimli kalan lazer güdümlü füzenin gerekliliği tartışılırken, olası bir askeri tehdit karşısında ise işe yarayıp yaramayacağına dair kesin bir kanı yok.

B-1B ile ilgili ilginç başka bir bilgi ise, bombanın 1980'de Soğuk savaş zamanında geliştirildiği fakat ilk kez 1998 yılında Irak'a karşı kullanıldığı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:56

İLGİLİ HABERLER