Dünya
  • 16.9.2013 19:09

ABD’yi sarsan korkunç saldırı: 4 ölü, 8 yaralı!

ABD Deniz Kuvvetleri, yerel saatle sabah saat 08.00 sıralarında Washington’daki donanma üssünde silahlı bir saldırganın etrafa ateş açtığını duyurdu. Olay yerine gelen polis ekipleri, üsse girerek saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Saldırganın üstte bulunan Donanma Deniz Sistemleri Komuta Merkezi binasına girdiği ve binanın etrafını saran SWAT timleri tarafından köşeye sıkıştırıldığı belirtildi. Olaylar esnasında en az 4 kişinin öldüğü ve aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 8 kişinin yaralandığı ifade edildi. Güvenlik ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çabaları sonucu silahlı saldırgan ölü olarak ele geçirilirken, yetkililer tarafından yapılan açıklamada üstte ikinci bir saldırganın olabileceği ve aramaların devam ettiği bildirildi.

Saldırıdan sonra kendisini bir odaya kilitlediği sanılan saldırganı yakalamak için polislerin binaya girdiği belirtildi. Washington'da en az 7 okulun da güvenlik nedeniyle kapatıldığı açıklandı.

Bölgedeki AA muhabirinin aktardığına göre, saldırının düzenlediği sokaklar trafiğe kapatıldı ve bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bölgede çok sayıda gazeteci bulunuyor, ayrıca saldırının düzenlendiği binanın üzerinde polis helikopterleri tur atıyor.

Öte yandan askeri bir yetkili, saldırganın yakalanması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Ölü ve yaralı sayısına ilişkin henüz kesin bilgi bulunmuyor ancak yetkililer, yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğunu belirtiyor.

Bu arada saldırının düzenlendiği bölgeye yakın Ronald Reagen havaalanında uçuşların askıya alındığı bildirildi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın da gelişmeleri yakından takip ettiği belirtiliyor.

İkinci saldırgan ihtimali

Polis yetkilileri, saldırıyı 2 kişinin düzenlemiş olabileceğini, durumun araştırıldığını belirtti. Daha önce yapılan açıklamalarda, bir saldırganın binada ateş açtığı ve daha sonra kendisini bir odaya kilitlediği bildirilmişti.

Öte yandan binada görevli bazı yetkililer AA muhabirine, saldırıya şaşırdıklarını çünkü binanın çok yoğun korunduğunu söyledi. Sabah binaya gelen bazı görevlilerin ise saldırıdan sonra içeri alınmadığı, dışarıdan gelişmeleri takip ettiği kaydedildi.

Bu arada hastane sözcüsü, bazı yaralıların hastaneye getirildiğini, olay yerinde de yaralıların olduğunun düşünüldüğünü söyledi.

Sözcü, hastaneye getirilen yaralılardan 3'ünün durumunun kritik olduğunu açıkladı.

"1 saldırgan öldürüldü, 2 saldırgan daha olduğu sanılıyor"

ABD'nin başkenti Washington'da bulunan donanma binasındaki saldırıyla ilgili açıklama yapan Washington DC Emniyet Müdürü Cathy Lanier, saldırganlardan birinin öldürüldüğünü açıkladı.

Lanier, saldırıda ölenler bulunduğunu, 2 saldırganın daha olaya karışmış olduğunun düşünüldüğünü söyledi.

Belediye Başkanı Vincent Gray de saldırıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralanan 4 kişinin hastaneye kaldırıldığını, kaç kişinin öldüğüne ilişkin kesin bilginin bulunmadığını belirtti.

Saldırgaların askeri üniformalı olduğu bildirildi.

Öte yandan, Washington MedStar Hospital Center'ın medikal yöneticisi Janis Orlowski, hastaneye, iki kadın bir erkek olmak üzere üç yaralının getirildiğini belirtirken, olay yerinde başka yaralıların da olabileceğini söyledi. Orlowski, hastaneye getirilen yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade etti.


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:00

İLGİLİ HABERLER