Dünya
  • 21.1.2020 19:19

ABD'de 22 bin kişi otomatik silahlarla sokağa çıktı

KAYNAK : YENİ AKİT

ABD'nin Virginia eyaletinde 22 bin Trump fanatiği ellerinde otomatik silahlarla sokağa çıktı.

ABD'nin Virginia eyaletinin başkenti Richmond'da bireysel silahlanma yanlısı göstericiler, eyalet kongresinin bazı kısıtlamalar öngören önlemlerini protesto için toplandı. Amerikan medyası, 22 binden fazla silahlı göstericinin protestoya katıldığını duyurdu.

Eylemi asıl düzenleyen grup Virginia Vatandaşları Savunma Ligi'ydi. Ancak eylemi fırsat bilen bazı ırkçı grupların yanı sıra, kendilerini milis grubu olarak adlandıran topluluklara mensup silahlı kişiler de eyleme katılmak üzere Richmond'daydı.

Silah taşınması yasaklanmıştı

Geçtiğimiz Cuma gününden itibaren bölgede olağanüstü hal ilan eden Virginia Valisi, eyalet kongresi önündeki meydanda silah taşınmasını geçici olarak yasaklamıştı.
Eyalet kongresi önündeki meydana silahla giriş yasak olsa da, eylemcilerden bazıları meydan girişine kadar kamuflaj kıyafetleri ile geldi. Bazılarının üzerine silah da bulunması da dikkat çekti.

Yetkililer üç yıl önce Virginia eyaletinin Charlottesville bölgesinde ırkçı gruplar ve karşıt göstericiler arasında can kaybının da yaşandığı olayların benzerinin yaşanmaması için Richmond’da sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Güncellenme Tarihi : 21.1.2020 17:20

İLGİLİ HABERLER