Dünya
  • 7.12.2019 02:47

ABD'de donanma üssünde silahlı saldırı

ABD'de bir donanma üssünde silahlı saldırı düzenlendi. Donanma Hava İstasyonu Pensacola'da silahlı saldırı düzenleyen kişinin öldürüldüğü açıklandı. Saldırıda 4 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı.

Escambia Şerifliği Sözcüsü Amber Southard, kolluk kuvvetlerinin, Florida eyaletinde Donanma Hava İstasyonu Pensacola'da silahlı saldırı düzenleyen bir kişiyi öldürdüğünü açıkladı.

attack Pensacola ile ilgili görsel sonucu

Escambia Şerifi David Morgan ise yaptığı açıklamada, saldırı sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin ise yaralanarak hastaneye kaldırıldığını vurguladı.

Saldırganın da hayatını kaybettiğini teyit eden Morgan, şu anda bölgede herhangi bir güvenlik tehlikesi bulunmadığını kaydetti.

attack Pensacola ile ilgili görsel sonucu

Escambia kenti şerifi David Morgan, yaptığı ilk açıklamada, "Olay yeri, bir film seti gibi gerçek dışıydı" dedi.

Saldırganla yaşanan çatışma sırasında iki polis memurunun da vurulduğu ancak durumlarının iyi olduğu duyuruldu.

Pensacola deniz üssünün internet sitesinden elde edilen bilgilere göre okulda, 16 bin asker ile 7 bin 400 sivil personel bulunuyor.

Florida Valisi Ron DeSantis de olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu kişinin Suudi hava kuvvetleri mensubu oluşu, burada bizim topraklarımızda eğitim görüşü ile ilgili sorular olacağını biliyoruz" dedi.

DeSantis Suudi Arabistan hükümetini de olaydan sorumlu tuttu ve "Kurbanlar için hayatı kolaylaştırmalılar. Bir (tazminat) borçları olduğunu düşünüyorum" dedi.

Saldırıyı Suudi Arabistan askeri gerçekleştirdi

Florida Valisi Ron DeSantis saldırganın, uçuş eğitimi için üste bulunan Saeed Alshamrani isimli Suudi Arabistan askeri olduğunu duyurdu.

Suudi Arabistan askerinin Florida'daki Amerikan üssünde düzenlediği saldırının terör bağlantılı olup olmadığının incelendiği ve FBI'ın soruşturmayı devraldığı belirtildi.

Vali, Suudi Arabistan hükümetinin, ölen ve yaralananlara borçlu olduğunu söyledi.

attack Pensacola ile ilgili görsel sonucu

Selman'dan Trump'a taziye telefonu

Öte yandan Beyaz Saray basın ofisinden yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın saldırıya ilişkin bilgilendirildiği kaydedildi.

Trump'ın saldırıya ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiğinin altı çizildi.

ABD Başkanı Trump, Suud Kralı Selman'ın kendisini arayarak taziyelerini ilettiğini açıkladı.

Denizcilik eğitimi verilen bir sınıfta meydana gelen saldırının nedeni ise henüz bilinmiyor.

Üste 16 binden fazla askeri, 7 bin 400 de sivil personelin çalıştığı ifade ediliyor.

 

Güncellenme Tarihi : 7.12.2019 05:09

İLGİLİ HABERLER