ABD'de koronadan can kaybı sayısı 800 bine dayandı

••1 dk okuma
ABD'de koronadan can kaybı sayısı 800 bine dayandı

Hızlı Özet

“Johns Hopkins Üniversitesinin derlediği verilere göre, ABD'de virüs tespit edilenlerin sayısı 271 bin 988 artışla 48 milyon 832 bin 268’e çıktı. Virüs nedeniyle son 24 saatte 3 bin 806 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülke genelinde can kaybı 785 bin 912’ye ulaştı.”






Koronavirüs salgınının en çok etkilediği ülke olan ABD'de, son 24 saatte 3 bin 806 kişi daha hayatını kaybetti. Ülkede virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 785 bini de aştı. Avrupa'da da virüsün yeni varyantı Omicron'a karşı tedbirler artırılırken; Belçika'da, Başbakan Alexander de Croo'nun açıkladığı yeni önlemlere göre, okul öncesi eğitim veren okullar ile ilkokullar, Noel tatilinden bir hafta önce, 20 Aralık'ta kapanacak. Ortaokullar ise hibrit düzene geçecek.



Johns Hopkins Üniversitesinin derlediği verilere göre, ABD'de virüs tespit edilenlerin sayısı 271 bin 988 artışla 48 milyon 832 bin 268’e çıktı. Virüs nedeniyle son 24 saatte 3 bin 806 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülke genelinde can kaybı 785 bin 912’ye ulaştı.



Ülkede yaklaşık 234,2 milyon kişiye ilk doz, 197,8 milyon kişiye ikinci doz, 43 milyon kişiye ise hatırlatma dozu uygulandı.



AVRUPA'DA TEDBİRLER SIKILAŞIYOR



Belçika, koronavirüs vakalarındaki hızlı artış nedeniyle yeni tedbirler getirdi. Başbakan Alexander de Croo'nun açıkladığı yeni önlemlere göre, okul öncesi eğitim veren okullar ile ilkokullar, Noel tatilinden bir hafta önce, 20 Aralık'ta kapanacak. Ortaokullar ise hibrit düzene geçecek.



REKLAM



6 Aralık'tan itibaren 6 yaşından büyük öğrenciler maske takmaya başlayacak. 200'den fazla kişiyi bir araya getiren etkinlikler yasaklanırken bu sayının altındaki organizasyonlarda Güvenli Kovid Belgesi ve maske takılması gerekecek.




Bu haber 825 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netanyahu :  İngiliz hükümeti haydut bir devlet
Dünya

Netanyahu : İngiliz hükümeti haydut bir devlet

Netanyahu İsrail istihbaratının İngiliz hava üssüne yönelik son terör planının engellenmesine yardımcı olduğunu söyledi ve yerleşim yerlerine yönelik ticaret yasağını ve Filistin devletinin tanınmasını 'İslamcı güçlere taviz verme' olarak eleştirdi.

Habervitrini14809 Görüntüleme
Tayland, İsrailli iş adamının vatandaşlığını vatandaşlığa kabulünden altı yıl sonra iptal etti.
Dünya

Tayland, İsrailli iş adamının vatandaşlığını vatandaşlığa kabulünden altı yıl sonra iptal etti.

Tayland yetkilileri, İsrail doğumlu Ariel Blushstein'ın vatandaşlığını, vatandaşlığa geçtikten sonra İsrail pasaportu kullanması ve Uruguay vatandaşlığını açıklamamış olması gerekçesiyle iptal etti.

Habervitrini12268 Görüntüleme
 92 saniyede 17.000 fit alçalan Flydubai uçağı pert olmuş
Dünya

92 saniyede 17.000 fit alçalan Flydubai uçağı pert olmuş

ABD Hava Kuvvetleri ve NASA ile havacılıkla ilgili projelerde çalışmış olan Embry-Riddle Havacılık Üniversitesi aerodinamik uzmanı Tony Farina, "Bunun bir daha kullanılıp kullanılamayacağından emin değilim" dedi.

Habervitrini13277 Görüntüleme
BAE-İsrail uçağını kaçıran Ummanlı pilot hakkında neler biliniyor?
Dünya

BAE-İsrail uçağını kaçıran Ummanlı pilot hakkında neler biliniyor?

İki kaynak ve İsrailli bir yetkiliye göre pilotun kiliği Umman vatandaşı Humam el Humami. Suudi devlet medyası da Humami'nin kimliğini açıkladı. Kaynaklardan biri, Humami'nin BAE'de Ummanlı bir baba ve Suriyeli bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini ve hayatının birkaç yılını BAE'de geçirdiğini söyledi.

Habervitrini11700 Görüntüleme