Dünya
  • 30.8.2021 21:39

ABD'den Kabil havalimanı açıklaması!

Pentagon Sözcüsü John Kirby, ABD askerinin çekilmesinden sonra 'Kabil Havalimanı ne olacak' sorusuna karşılık, birkaç ülkenin sivil uçuşlar için anlaşma yapabileceğini söyledi.

Yaptığı açıklamada Kabil Havalimanı ile ilgili konuşan John Kirby, "Havalimanı işlevsel kalacak bu süreçte. Biz gittikten sonra ne olacak derseniz uluslararası kamuoyunda birkaç ülke var belki de burada bir anlaşma yapabilecek havalimanını sivil uçuşlara açık tutmak için. ABD ordusu orada görev almayacak. Biz çekildikten sonra bir sorumluluğumuz olmayacak." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Taliban'ın teklifini duyurmuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Taliban’ın Kabil Havalimanı’nın işletilmesi noktasında bize teklifleri var. ‘Güvenliği biz sağlayalım ama işletmeyi siz yapın’ diyor. Bizim bu konuda henüz verilmiş bir kararımız yok” ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Akar ne demişti?
Kabil Havalimanı'ndaki son duruma ilişkin soru üzerine Bakan Hulusi Akar "Afganistan'daki gelişmeleri yakinen takip ediyoruz. Durum ve şartlar oluşur talep gelirse değerlendirmeye hazırız" demişti.

Pentagon Sözcüsü John Kirby'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Sahadaki komutanlar Taliban ile iletişim halinde. Komutanlarımız Taliban'la çatışmaları önlemek için konuşmaya devam ediyorlar. Havalimanındaki saldırıyla ilgili soruşturma devam edecek.

Terör saldırısını durdurmak için operasyon yaptık. Tehditleri elimizdeki imkanları kullanarak dolabildiğince yakından izledik, olabilecek en iyi eylemi yaptık.

"Bitmeyecek tek şey..."
Başkan çok net ifade etti. Bizim görevimiz bitiyor. Çok yakında bitecek ama bitmeyecek olan şey şu; buradaki ABD halkını korumayı sürdüreceğiz. Elimizdeki kapasiteyi kullanmayı sürdüreceğiz.

Taliban ile irtibat halindeyiz. Herhangi bir yanlış anlaşılma olmasın diye. Amacımız bu çekilmeyi bitirmek ve tahliye operasyonlarını gerçekleştirmek. Süreçle ilgili bilgi vermeyeceğim. Çok net şekilde gördük ciddi bir tehdit söz konusu. Sahadaki kumandanlarımız iyi koordine edilmiş bir metot geliştirdiler.

AB, ABD ve 5 ülkeyi güvenli seyahat listesinden çıkardı 24 Ağustos-3 Eylül VarVar İndirimi! Bu kasabalara taşınanlara 44 bin euro! Evden çalışanlar diğerlerine göre şanslı Cumhurbaşkanı Caparov'dan Türkiye açıklaması: Dünyanın en güçlü ülkeleri arasında

 

Güncellenme Tarihi : 30.8.2021 20:41

İLGİLİ HABERLER