Dünya
  • 6.9.2013 23:52

ABD'den tedirgin eden açıklama!..

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, ABD'nin Adana Konsolosluğu'ndaki aciliyet gerektirmeyen personelin ayrılması izniyle ilgili, bunun Lübnan'daki gibi ayrılma "talimatı" değil, "izni" olduğunu, bu nedenle de aciliyeti olmayan personelin ayrılıp ayrılmaması konusunda kararlarını kendilerinin vereceğini söyledi.

Harf, günlük basın toplantısında, Lübnan'daki büyükelçilik ile Adana'daki konsolosluktaki aciliyet gerektirmeyen çalışan ve ailelerinin geri çekilmesi konusunun Suriye ile alakalı olup olmadığına yönelik soru üzerine, Suriye dahil bölgedeki tahsiyonun bu kararda rol oynadığını kaydetti.

Harf, "Suriye'de diğer bölgesel tansiyon da rol oynadı" dedi.

"Peki spesifik olarak Suriye ile alakalı bir tehdite yönelik bir bilginiz var mı?" sorusu üzerine Harf, "Hayır" yanıtını verdi.

Harf, Türkiye ile ilgili seyahat uyarısıyla ilgili olarak, bunun ayrılma talimatı değil, "izni" olduğunu, bu nedenle de aciliyeti olmayan personelin ayrılıp ayrılmaması konusunda kararlarını kendilerinin vereceğini bildirdi. Harf, Lübnan'da ise ayrılma "talimatı"nın verildiğini kaydetti.

Harf, ABD Başkanı Barack Obama'nın Kongre'den Suriye rejimine yönelik askeri güç kullanma talebiyle ilgili olarak da gereken oyu alacaklarına inandıklarını belirterek, "Konge'nin onaylamayarak, Amerika'nın kredibilitesinin sorgulanmasına izin vereceğini düşünmüyoruz" diye konuştu.

Harf, Kongre ve yönetimin birlik içinde karar almasının ülkeyi daha güçlü kılacağını belirtti.

Bir soru üzerine Harf, ABD olarak diğer ülkelerle daha çok temas halinde oldukça ve istihbarat birimlerinin bulguları paylaşıldıkça, Obama'nın kararına desteğin de arttığını ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:14

İLGİLİ HABERLER