Dünya
  • 24.6.2014 19:29

AB'den Arnavutluk'a aday ülke statüsü

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle, alınan kararın, Tiran’ın yaptığı reformların tasdiki anlamına geldiğini ifade etti. Arnavutluk’u tebrik eden Füle, "Bu karar, daha fazla reform için teşvik edici olacaktır" dedi. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Hep birlikte başardık. Herkese teşekkürler' ifadelerini kullandı. Arnavut halkı sosyal medyada da karardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kararın liderler zirvesinde de onaylanmasının ardından Arnavutluk, AB Komisyonu ile çetin müzakere sürecine başlayabilecek.

TAÇİ, ARNAVUTLUK DEVLETİ VE HALKINI TEBRİK ETTİ

Kosova Başbakanı Haşim Taçi Avrupa Birliği’ne üyelik statüsü alan Arnavutluk Devletini ve halkını tebrik etti.

Haberden duyduğu mutluluğu facebook sayfasında dile getiren Taçi dünyanın neresinde olursa olsun bu haberi duyan her Arnavut’un gurur duyduğunu yazdı ve ekledi:

"Oradan alabileceğimiz en güzel haber Arnavutluk’a Avrupa Birliği üyelik statüsünün verilmesiydi. Şu anda aklıma gelen iki deyim var. İsa Boletini Arnavutluk iyi olduğu zaman bende iyiyim ve Naim Frasheri Arnavutlar için güneş batıdan doğar."

BOSNA VE KOSOVA KALDI

Avrupa Birliği daha önce Karadağ, Makedonya ve Sırbistan’a aday ülke statüsü vermişti. Hırvatistan ve Slovenya ise süreci tamamlayarak AB’ye üye olmuştu. Makedonya, devletin isminin Yunanistan tarafından kabul edilmemesi sebebiyle süreçte ilerleme sağlayamıyor. Bosna- Hersek ve Kosova’ya ise henüz adaylık statüsü verilmedi.
Turan KASAP/PRİŞTİNE, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:55

İLGİLİ HABERLER